Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Investimet e huaja në Bullgari pas vitit 2010 janë mbi 51 miliardë euro.

Foto: arkiv

Holanda mbetet investitori më i madh i huaj në Bullgari me 7.7 miliardë euro ose 15.1 për qind të të gjitha fondeve të tërhequra. Pas saj vjen Austria me 4.95 miliardë - 9.7 për qind. Gjermania është e treta me 3.78 miliardë euro. Me një rezultat shumë të afërt janë Italia – 2.98 miliardë euro, Greqia 2.79 miliardë, Zvicra me 2.6 miliardë, Qiproja me 2.47 miliardë, Britania e Madhe me 2.23 miliardë euro dhe Rusia me 1.97 miliardë euro, sipas Bankës Kombëtare Bullgare.

Mbi 11.3 miliardë euro ose 22 për qind janë të investuar në pasuri të paluajtshme. 19.5 për qind ose mbi 10 miliardë shkuan për industrinë përpunuese. Bankat dhe sigurimet mbulojnë 9.15 miliardë euro – 18 për qind. Tregtia dhe sektori i automobilave tërheqin 7.2 miliardë euro, ose 14 për qind. 4 miliardë euro janë të investuar në “Aktivitete profesionale dhe kërkime shkencore”.

5.78 miliardë euro ose mbi 11 për qind e të gjitha investimeve të huaja janë nga zonat në det të hapur.


Më shumë nga rubrika

Inflacioni vjetor në Bullgari u rrit në 17.3% në korrik

Norma vjetore e inflacionit në Bullgari u përshpejtua në korrik për të 17-in muaj radhazi, duke arritur në 17,3% nga 16,9% në muajin e kaluar, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. Ky është inflacioni më i lartë që nga maji i..

botuar më 22-08-16 2.44.MD

Rritje 7.8 për qind e pagës mesatare në tremujorin e dytë

Paga mesatare në tremujorin e dytë arriti në 1730 leva (886 euro) – 7.8 për qind më shumë se në tre muajt e parë të vitit, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. Shpërblimi mesatar më i lartë dhe më i ulët në qershor ishte 2352..

botuar më 22-08-12 7.23.MD

Tartufi – “thesari i gjelbër” në trojet e Bullgarisë

Vështirë se dikush dyshon se mes natyrës së larmishme dhe të pasur në vendin tonë nuk do të ketë ato kërpudha aromatike që vlejnë një pasuri në tregjet botërore. Bëhet fjalë për tartufin, të cilin njihet prej kohësh në Evropë si një erëza e..

botuar më 22-08-11 7.15.PD