Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Liria tatimore për bullgarët këtë vit vonoi me 6 ditë

Foto: arkiv

26 maji është Dita e Lirisë Tatimore për bullgarët në vitin 2022. Instituti i Ekonomisë së Tregut llogariti se këtë vit po punojmë 146 ditë për shtetin për të siguruar të ardhurat fiskale. Buxheti i shtetit parashikon të ardhura mbi 57 miliardë leva (29 miliardë euro) për vitin.

Për ditë, Bullgaria prodhon 392 milionë leva (200 milionë euro) nga PBB-ja e parashikuar prej 143 miliardë leva (73 miliardë euro). Për të mbushur thesarin duhen 146 ditë. Kjo është formula me të cilën llogaritet dita e lirisë tatimore.

Duhen 58 ditë për të mbuluar taksat direkte dhe kontributet e sigurimeve shoqërore. Taksave indirekte u duhen edhe 54 ditë. Për vitin 2022, buxheti ka një deficit prej 5.9 miliardë leva (3 miliardë euro) ose 4.1 për qind të PBB-së. Kjo shumë është e barabartë me 15 ditë të tjera për të punuar.


Më shumë nga rubrika

Prodhues bullgarë janë të kërcënuar nga falimentime për shkak të importit pa doganë nga Ukraina

Direktiva evropiane për import pa taksë doganore nga Ukraina është gati të zhvendosë prodhimin bullgar, i cili rriti në mënyrë drastike koston e tij për shkak të çmimeve të rritura të karburanteve dhe plehrave. Sipas përfaqësuesve të..

botuar më 22-06-28 3.09.MD

BE akordoi 78 milion euro për të zgjeruar strukturën e magazinimit të gazit Çiren

Këshilli i Energjisë i BE-së vendosi që objektet nëntokësore të depozitimit të gazit të Komunitetit duhet të mbushen të paktën 80 për qind deri në dimrin 2022/2023 dhe me 90 për qind në sezonin e ardhshëm. Për Bullgarinë, e cila ka vetëm..

botuar më 22-06-27 4.24.MD
Vasill Velev

Përditësimi i buxhetit do të çojë në destabilizimin financiar, thonë punëdhënësit

Punëdhënësit kanë shprehur rezerva për propozimet për përditësimin e buxhetit të shtetit, të cilat së shpejti do të votohen në lexim të dytë. Sipas Vasill Velevit, kryetar i Shoqatës së Kapitalit Industrial, ndryshimet ka të ngjarë të tronditin..

botuar më 22-06-24 6.45.MD