Eмисия новини
от 12.00 часа

Kiten - një dashuri përgjithmonë

Me rërën e butë prej kadifeje në plazhet e tij dhe një raport të mirë midis cilësisë dhe çmimeve për pushime, Kiten është një destinacion tërheqës bregdetar për bullgarët, por duket jo shumë i njohur për të huajt.Qyteza pushimore është e vendosur..

26.07.22 07:15 |

Filmi bullgar "Në zemër të makinës" – një histori për çmimin e njerëzillëkut

Gushti i vitit 1978, Uzina “Kremikovci”. Nxehtësi, metal, pluhur dhe aromë e vajit të makinës.Nis një tjetër ditë pune për një brigadë të burgosurish me dënime të rënda.Për ta ajo do të jetë fatale. Sesi vazhdon historia tregon filmi më i ri..

18.03.22 07:15 |

Bota magjike e Radosllavit dhe Ivanës në projektin fotografik të Ivo Dançevit

Ferma e Rados është e ngulitur në kodrat midis kreshtave të rrumbullakosura të Rilës dhe majëmaleve të Pirinit. Aty ndodhet dhe kasollja e tij e bariut - një furgon i vjetër ushtarak, i cili është kthyer në një strehë komode. Në të shokët e veshur..

22.01.22 14:15 |
Georgi Gospodinov

Georgi Gospodinov me një çmim prestigjioz danez për literaturë

Shkrimtari bullgar Georgi Gospodinov është fituesi i Çmimit të sivjetshëm Zinklar për “mjeshtër të historisë së shkurtër”, të dhënë nga Shoqata e Shkrimtarëve Danezë, transmetoi BNT. Çmimi u jepet që nga viti 2013 shkrimtarëve danezë për..

13.08.21 16:29 |

Shkrimtarja turke Ajshe Shen: ”Bullgaria për mua është atdhe”

Romani i parë i autores e cila ka lindur në Bullgari, përndjek jetën e një vajze turke në vendin tonë dhe bëhet shkak që shkrimtarja të zbulojë pasurinë e kulturës bullgare. Shkrimtarja e re Ajshe Shen /Ayşe Şen/ tani vonë debutoi në Turqi..

28.10.20 07:05 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера