Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Публикации

EYE2021

EYE2021: да очертаем бъдещето на Европа

На 8 и 9 октомври Европейският парламент в Страсбург отвори врати за млади журналисти от цяла Европа. Media Generation Lab има за цел да запознае и да даде практическа информация как би могла да се отрази работата на Европейския парламент. Но..

публикувано на 08.10.21 в 21:05

Студенти за евроизборите: Трябва да разберем, че сме повече от една структура - ние сме семейство

Изборите за членове на Европейския парламент вече приключиха, окончателните резултатите са ясни почти навсякъде в Eвросъюза, и все по-ярко започва да се поставя въпросът каква политика ще прокарват бъдещите ни представители в Европа. По темата, в студиото..

публикувано на 28.05.19 в 18:41

ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ - ключов инструмент за целите на националната стратегия „България 2020“

В рубриката "Европа за мен"   ще насочим вниманието си към науката и образованието, като едни от водещите фактори за увеличаване на общественото благосъстояние. За това, че образованието е главният "път" и към духовното израстване, но и към стопанския..

обновено на 06.04.15 в 16:15

TTIP: За или Против?

"За" или "против" трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между Европейския съюз и Съединените щати - тази страстно дискутирана тема в Европа в последните месеци се вписа и в българското публично пространство с дискусия,..

публикувано на 30.03.15 в 15:35

"Мъжки" и "Женски" професии - стереотипи, предразсъдъци и клишета

Обръщаме поглед в "Европа за мен" към разделението на "мъжки" и "женски" професии и изобщо започваме ли да борим стереотипите в България. Ще надникнем и в европейската статистика по въпроса. Това е тема, която може да ни отпрати символно и към..

публикувано на 09.03.15 в 16:26

ЕС и САЩ ще преговарят още по Споразумението за трансатлантическо партньорство

Споразумението за търговия и инвестиции между САЩ и ЕС, което е най-амбициозният досега проект за сближаване на пазарите от двете страни на Атлантика и обединение на двете най-големи икономики в света, има както своите настоятелни привърженици, така и..

публикувано на 23.02.15 в 14:36

Прекратяването на огъня в Източна Украйна не се спазва от всички

Въпреки влязлото в сила в събота срещу неделя прекратяване на огъня в Източна Украйна, проруските сепаратисти продължават ожесточено да атакуват стратегическия железопътен възел Дебалцево. Там са разположени хиляди украински войници, които според..

публикувано на 16.02.15 в 16:01

След изборната победата на СИРИЗА: Какво ще се случи с гръцкия външен дълг и европейските финанси?

" Гърция обръща страницата, оставяйки в миналото мерките на жестоки икономии и петгодишното унижение " - това бяха едни от първите думи на лидера на СИРИЗА Алексис Ципрас пред хилядите поддръжници, празнуващи в центъра на Атина изборната победа..

публикувано на 26.01.15 в 16:56

Ценностите във Франция не са се променили, за разлика от демографската ситуация и социалната реалност

Днес в „Европа за мен“ обсъждаме речта на председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, каква ще бъде отправната точка на Европа, сега, по време на пленарните сесии в Страсбург и какви коментари последваха след трагедията в Париж, която вчера бе..

публикувано на 12.01.15 в 15:32

В „Европа за мен“ на 5 януари

Днешното издание на „Европа за мен“ предлага богат набор от коментари и анализи, които нашият екип събра през изминалата година. Акцент поставяме върху европейските политици и това как те виждат актуалните и теми. На 23 юни 2014 г. в..

публикувано на 05.01.15 в 19:45
Подкасти от БНР