Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.
Водеща е Петя Зунгорлиева.
Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Мартин Мартинов

Един Човек, на когото разчитат десетки гладуващи

За срещата между доброто и благодарността ви разказахме в "Моята история за доброто". Героите на тази история живеят различни животи, но всеки цени този на другия. Благодарните са много - около 80 на ден. А този, който помага, е един, с желание да..

публикувано на 12.11.18 в 10:23

Любка Лакова: Важното е децата да станат личности, да изградят ценностната си система

Следващата история е за един изчезващ вид хора. Все още ги има, но намаляват. Това са учителите на България. Това лято излезе статистика, че на образователната ни система са необходими близо 4000 учители преди началото на учебната година. Няма -..

публикувано на 05.11.18 в 13:23

Социалният цирк, който лекува

Свикнали сме, когато говорим за цирк, разговорът е свързан с номера, скачане, прескачане, подхвърляне на предмети и голям смях. Неизвестно за мнозина, циркът може да има и друга функция - да лекува. В нашия случай лекува деца с различни проблеми, оставени..

публикувано на 30.10.18 в 12:32

Ина Георгиева помага дори тогава, когато сама има нужда от своя ангел

Казват, че когато правиш добро, получаваш добро. И за да го кажат, значи наистина е така. Историята, която ви разказахме тази събота, го доказва. Жената, с която се срещнахме, през годините е преживяла много, но нелекият ѝ житейски път нито за миг не я е..

публикувано на 29.10.18 в 12:29
Георги Боянов и Мартин Райчев от София райдърс пред Дървото на живота с имена на донори

За трансплантация на органи има нужда не само от донори, а и от съмишленици

В Моята добра история ви срещаме и с хора, които помагат в особено деликатна ситуация, свързана с донорството. Кои и какви са хората, които транспортират „спасението“? Това са отговорниците за това - пациентите да получат навреме новото си..

публикувано на 24.10.18 в 13:29

Стефан Дойчев и Ненчо Нейков вярват, че добротворчеството променя съдби

В днешно време спортът и благородните каузите вървят ръка за ръка, като едни спортисти работят с деца, а други работят за деца. Героите, с които ви срещнахме тази седмица, вече 15 години организират благотворителни турнири по тъч ръгби, а събраните..

публикувано на 23.10.18 в 17:35
Ива Гигова и Николай Георгиев

Ники и Ива променят живота на деца с проблеми

Една от най-добрите визитни картички на страната ни по света са спортистите. Тези, които с труда и упоритостта си прославят България. Осен тях има и едни други спортисти, които камъче по камъче изграждат основите, на които се крепи здравето..

публикувано на 22.10.18 в 10:22

Разбираш, че си патриот, едва когато си далеч от България

Често сме чували истории за млади българи, които решават да търсят реализация в чужбина. Днешната история на доброто ни среща с Ирена Василева, която е живяла в чужбина, но предпочита да се върне вкъщи и да се развива тук. Ирена заминава за Дортмунд,..

публикувано на 17.10.18 в 12:23

Маргарита, която плете топлина

В “Моята история за доброто” по Радио София ви разказахме за топлината, но не онази, която топли душите ни, а за топлината, която съвсем буквално ни предпазва от безпощадните зимни студове. За повечето от нас тези студове остават неусетени, заради дебелите..

публикувано на 16.10.18 в 18:03

Дядо Добри и милосърдието, на което ни научи

За първия Паметник на доброто ви разказахме в минутите ни за добротворчесто. Паметник, олицетворение на милосърдието и човещината. Паметник, който все е още е идея, но стане ли реалност, ще бъде посветен на човека, станал светец още приживе. Светецът..

публикувано на 08.10.18 в 15:19