Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.
Водеща е Петя Зунгорлиева.
Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

13-годишният Ангел превърна хобито си в добротворчество

Детското сърце е най-чисто и необременено от предразсъдъци. Затова помощта, която идва от деца, е най-завладяваща и въздействаща.  Героят ни днес е 13-годишният Ангел. Страстен геймър. Ангел превръща хобито си в благородна кауза - помага на болни..

публикувано на 25.05.19 в 10:30

Виктор и приятели пробуждат гражданското общество, преобразявайки градинки

Да са общественополезни - такова е светоусещането на героите ни в "Моята история за доброто. Те са онези, които правят града, в който живеем, красив, подреден и чист. Всичко започва на 3 март - случайно или не на националния ни празник се ражда една..

публикувано на 22.05.19 в 10:29

Йоланта Бурева - учител, който посява идеи в сърцата и прокарва пътеки напред

Няма по-благородно занимание, или по-ценно за държавата, от това на този, който възпитава израстващото поколение, казва древноримският политик и философ Цицерон. Мисията на учителя е да вдъхновява и окрилява. Бъдещето ни лежи на неговите плещи. Ако той..

публикувано на 13.05.19 в 14:07

Правенето на добро не е саможертва, доброволчеството е начин на живот

Като повечето добри дела с дълга история и тази започва случайно. Група приятели, водени от идеята да сторят добро за непознат,  създават най-голямата у нас платформа за добри дела Time Heroes. От 2012 година досега героите на нашето време са подкрепили..

публикувано на 07.05.19 в 16:59

Едно момиче само на 16 връща усмивките на деца с проблеми

За добрите дела възраст няма... Стефани Митова е на 16 години, но разсъждава и действа  като възрастен с изявена обществена позиция. Възмутена от отношението към хората с увреждания у нас, тя създава първият лонгборд, приспособен за деца с двигателни..

публикувано на 30.04.19 в 15:19

Деца подаряват „Мечтаната дреха“ за бала на младежи в неравностойно положение

Eдна малка идея, родила се неотдавна, вече се превърна в голяма традиция за поколения напред. В началото на учебната 2016/17 година група ученици от 11 „а“ клас от Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ решават да започнат кампания, в..

публикувано на 15.04.19 в 11:55

Капка (добро) възкресява живот

Kръводаряването е сред най-хуманните постъпки, които не могат и не би трябвало да бъдат оценявани в пари или материални облаги. Да дадеш част от себе си, за да спасиш някой друг, е висша форма на човещина. Кръвта няма аналог, а от нея зависи животът на..

публикувано на 09.04.19 в 14:46
Милена Нейова

„Прегърни ме“, за да бъдем всички щастливи

По някакъв парадоксален начин най-големите и болни обществени недъзи се проявяват не в големите и помпозни явления, а в дребните, ежедневни и почти анонимни факти, както случаят с ателие - "Прегърни ме”. Това казва писателката Теодора Димова за..

публикувано на 02.04.19 в 10:15

Алек Алексиев: Да си добър е дълг към самия себе си

Следващата ни история е една емоционална, обогатяваща, полезна и запомняща се среща. В нея героите са много, но чувството е едно - щастие. Един от участниците е Александър Алексиев, по-известен като актьорът Алек Алексиев. Той изживява щастие,..

публикувано на 30.03.19 в 11:10

Грижата за децата е обща отговорност

За да разбереш нещо, първо трябва да го преживееш. Именно да учат децата да бъдат преки участници в живота, а не просто наблюдатели, се стараят Александрина Димитрова и нейните съидейници. Те са си поставили за цел да социализират изцяло децата, останали..

обновено на 26.03.19 в 15:58