Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.
Водеща е Петя Зунгорлиева.
Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Историите на Теди, които вдъхновяват и докосват сърцата

В морето от негативизъм, в което ежедневно затъваме, тук-там се намира някой спасен. Спасен от лоши мисли, неправедни дела и преднамерено зло. Спасен от проблемите на ежедневието и намиращ упование в усмивките, позитивизма и смислените дела.  Героинята ни..

публикувано на 04.02.19 в 13:02
Гергана Сърбинска с дъщерите си

Мариан Димитров помага на самотна майка с две деца да има свой дом

Жената получава общински терен с право на строеж в град Перник. Но с минималната си работна заплата и двете деца, тя няма пари нито за проект, нито за строеж на жилище. Мариан сякаш с вълшебна пръчка решава проблемите на Гергана. Парите са събрани,..

публикувано на 28.01.19 в 10:43
Модели от хартия, които Лидия успява сама да изработи

Лидия Христова: Когато срещнем Доброто, трябва да го прегърнем

"Квантовите добрини" - така е озаглавила своето писмо до „Моята история за доброто“ Лидия Христова. Нейната история е колкото обикновена, толкова и невероятна. Лидия е машинен инженер, гимназиален преподавател по информатика и ИТ, със сертификат и..

публикувано на 21.01.19 в 10:16

Енио, Анна и приказките им, които чертаят път към звездите

Има истории, които ни натъжават, има такива, които ни развеселяват и други, които ни вдъхновяват. Тази седмица избрахме да ви разкажем за една история, която ни поучава. Учи ни да бъдем добри човешки същества. Това е история за добродетелите - за..

публикувано на 14.01.19 в 11:32

Ина Симеонова чете на глас за хиляди, които имат нужда от това

Ина чете не само за незрящи хора, но и за всеки, който не намира време да отвори книга. Най-силно вярва в своята лична кауза. Вярва, защото я прави от сърце, гори в нея и мечтае да я развие. Не, защото не иска да се занимава с друго, а защото е..

публикувано на 07.01.19 в 14:14

Подадената ръка променя смисъла на всеки празник

В най-светлите дни от годината всеки бърза да стигне до вкъщи и да бъде със своите близки. Има обаче едни хора, които не очакват никого. Нито в делник, нито в празник. Защото те живеят сами..., оставени от семейството, без приятели и без хора, на които да..

публикувано на 17.12.18 в 16:06

Светът на незрящите всъщност е по-светъл и благороден

В „Моята история за доброто“ ви разказахме за една сбъдната мечта. Хубаво е когато мечтите се сбъдват. А още по-хубаво е, когато в тях място намират още много хора. Преминавайки през различни професионални сфери, Пламен Веселинов решава да отвори..

публикувано на 10.12.18 в 10:44

Богдана Манова: Децата трябва да осъзнят, че бъдещето им е в техните ръце

Детската усмивка е най-безценният дар, който човек може да получи. А тези, които възраждат вече отнетия смях на децата, са сред най-големите благодетели. За такъв чистосърдечен човек, връщащ радостта в детските сърца, ще ви разкажем в историята ни днес...

публикувано на 03.12.18 в 15:27

1% добро променя десетки съдби

1 % - само толкова е необходимо да отделим от времето или приходите си, за да бъдем полезни. В това са убедени героите в днешната История за доброто. В началото са били трима. Днес са над 300. Броят им се увеличава. Единствено и само защото каузата им е..

публикувано на 26.11.18 в 12:06

Децата, които подават ръка на възрастните и срещат мъдростта

В „Моята история за доброто“ тази седмица ви срещаме с децата на столицата. Добрите деца от града, които едва на 17 години вече са осъзнали, че животът може да бъде нечестен и безпощаден към някои хора. Децата днес разполагат с много и го осъзнават. Всяка..

публикувано на 19.11.18 в 11:57