Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още седмица бул. "България" ще е без трамваи, уви

По 42 000 лв. на ден плаща строителят като санкция за забавянето

Снимка: Столична община
Поне още седмица ще се забави ремонтът на трамвайното трасе по бул. „България“.
От днес вече трябваше да се возим на новите трамваи, които в момента се движат по други линии.
Строителите обаче не са готови, за което ще понесат и санкции в размер на 0,5% от стойността на договора за всеки ден забавяне или по около 42 хил. лв. на ден.

Инспекция на строителството на релсовия път днес извърши заместник-кметът на София по транспорта Любомир Христов, в присъствието на представители на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие”.

Реконструкцията на релсовия път по бул. "България" - от бул. "Витоша" до трамвайното "ухо" "Борово", започна на 5 март. Трасето трябваше да бъде пуснато в експлоатация от днес, след като срокът бе удължаван два пъти. Релсовият път е положен, електрическите стълбове са поставени, но Столичната община има сериозни забележки по отношение на качеството на изпълнението на довършителните работи, посочи Любомир Христов. По думите му не са направени достатъчно добре спирките, настилките, не са достатъчно стабилни обезопасителните мрежи, проблеми има и с отводнителните съоръжения.


Чуйте повече по темата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Удължават срока за ремонта на трамвайните релси и контактната мрежа по бул. "България" до 28 юни

Срокът за завършване на реконструкцията на трамвайния релсов път, контактната и кабелната мрежа по бул. "България" от бул. "Витоша" до трамвайното ухо "Борово" се удължава до 28 юни. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Запазват се..

публикувано на 10.06.14 в 09:51

Въвеждат временна организация на движението със стесняване на пътните платна по бул. "България"

От днес се въвежда временна организация на движението със стесняване на пътните платна по бул. "България" в София, където се прави ремонт на релсовия път. Вместо трамвайните мотриси, в този участък се движи автобусна линия номер 7 в отделно..

публикувано на 22.03.14 в 11:18

Почва ремонтът на релси и подлези по бул. "България". Дойде им времето

Ремонтните дейности по трамвайната линия ще продължат близо 100 дни. За това време освен подмяна на релсовия път ще се извърши и цялостна реконструкция на спирките на градския транспорт. На тях ще се монтират навеси и електронни информационни..

публикувано на 04.03.14 в 11:39

Изпробват релсите и кабелната мрежа по бул. „България”, пускат трамваите от 1 юли

От 4:30 часа на 27.06.2014 г. (петък) започват 72-часови проби на релсовия път, контактната и кабелната мрежи по бул. „България”, в участъка от бул. „Витоша” до ухо „Борово”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. След приключване на..

публикувано на 26.06.14 в 17:58
ВИЖТЕ ОЩЕ

Историята оживява - Учителят Петър Дънов - слово първо

Срещаме ви с личност, даваща смисъл и надежда на духовното начало у човека.  Той вярва, че любовта, истината, правдата, мъдростта и добродетели са качествата, които човек трябва да изработи в себе си, за да бъде най-добрата си същност.  Този човек..

публикувано на 13.07.24 в 16:00
Ючбунар

Софийски разкази - квартал Ючбунар

В  Софийски разкази днес говорим за квартал Ючбунар: "Ючбунар-Три кладенци е по "Пиротска", до "Димитър Петков". Един от важните му символи е църквата "Св.Николай Софийски". На мястото, където е убит, бликат три извора. Легендите водят до 16 в.,..

публикувано на 13.07.24 в 15:00
Змей Горянин

Адресите на любовта - писателят Змей Горянин и Соня Змеицата

Съпругата му, Соня Змеицата, го вкарва в любовен триъгълник с Елин Пелин и Васил Стоилов Светлозар Димитров, с псевдоним Змей Горянин, днес е известен на малцина, изкушени от литературата, но през 20-те, 30-те и 40-те години на ХХ век е един от..

публикувано на 13.07.24 в 14:00

Елате да научите делфински

Подводна експедиция "потегля" тази събота от Музейко точно в 12 часа.  Емблематичният формат "Професия под лупа" е посветен на делфините и Черно море. Модератор на събитието е доц. д-р Владимир Божилов, астрофизик и научен експерт в Музейко, който ни..

публикувано на 13.07.24 в 11:57

Приключения, екоактивности и много музика

Узана поляна фест наближава! Какво ни очаква? Мария Радойчева, организатор: "По нещичко за всеки. 14 зони за различни активности. За пръв път имаме пространство "Себепознание". Има и такова за знание за природата. Ще има и тест драйв на електрически..

публикувано на 13.07.24 в 10:57

Ретровизия в Банкя

Ретро авто парад в Банкя - разказва ни Владимир Димитров, Български автомобилен клуб "Ретро": "Това е 15 ежегоден ретропарад за автомобили, съвпада с 55-годишнината на обявяването на Банкя за град. Има какво да се види в парк "Кестените". В нашите..

публикувано на 13.07.24 в 10:22
Искра Урумова

Винаги имам в ума си един сюжет

Искра Урумова, изненадва с последния си роман - какво ни казва тя: "Морето е моя стара любов от раждането ми, а в планината съм влюбена от дете. Романът и сега е приключение. Човек трябва да експериментира. Измислям и пиша истории, не смея да се наричам..

публикувано на 13.07.24 в 09:57