Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кажи ми как си облечен, за да ти кажа кой си

Снимка: pixabay.com
Начинът, по който се обличаме, стилът и цветовете, които носим, издават както нашия характер, така и нашата душевност.

Облеклото и езикът на тялото са начините ни за себеизразяване. Важно е как изглежда човек, защото това показва отношението му към самия себе си, както и начинът, по който той иска да бъде възприеман от останалите хора, казва психологът Яна Кирова.

Ако искаме да опознаем своя събеседник, е важно да предположим защо се е облякъл така. Това говори много за неговия темперамент, характер, издава неговите лични характеристики, но не на 100 процента. Това са просто едни знаци и подсказки, но те не могат да оформят нашето крайно мнение за човека. Когато облеклото, обувките, чантата и прическите станат прекалено важни за нас, това издава някакъв вътрешен дефицит, допълва Яна Кирова.

Облеклото на интелигентните хора е стилно, ненатрапчиво, деликатно и елегантно. Тук важи максимата, че най-хубавата дреха е тази, която не се набива на очи, но колкото повече я гледаш, толкова повече ти харесва.

Чуйте още по темата в звуковия файл.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Декември без отпадъци" - призив срещу разхищенията и ненужните вещи

Онлайн кампанията “Декември без отпадъци” обединява основните организации и групи хора, които индивидуално така или иначе целогодишно организират събития в посока нулев отпадък. До края на декември ежедневно ще се публикуват тематични съвети, статии, препоръки , които да подпомагат хората в безотпадъчно пазаруване и организиране на коледните..

публикувано на 26.11.20 в 09:31

Ваксината срещу коронавирус и страничните ефекти

Всяка ваксина срещу коронавирус може да причини неприятни, но временни странични ефекти, които не са опасни за здравето и живота, информира „Нюзуик“, позовавайки се на Американската медицинска асоциация. Експертите предупреждават, че последиците от ваксинацията могат да бъдат неприятни, но е необходимо да се направят няколко инжекции, за да се формира..

публикувано на 26.11.20 в 08:26

Безплатни буферни станции заради мръсния въздух в София

Буферните паркинги към станциите на метрото в София ще са безплатни в четвъртък и петък - 26 и 27 ноември, във връзка с прогнозата за висок атмосферен потенциал за замърсяване с ФПЧ10 и вероятност за настъпващи неблагоприятни метеорологични условия, водещи до задържане и натрупване на атмосферните замърсители в ниските слоеве на атмосферата. От..

публикувано на 26.11.20 в 08:09

Тази година няма никаква причина да се срамуваме от щедростта си

Глобалната дарителска инициатива “Щедрият вторник” тази година ще се състои на 1 декември. Инициативата дава възможност на бизнеса, благотворителните организации и местните общности да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи и да напомнят на хората, че дарителството е важна част от ежедневието ни.  Мотото на..

публикувано на 25.11.20 в 19:13

Инфлуенсъри, редом с учители и лекари, в онлайн "Базар на професиите"

"Базар на професиите" 2020 ще събере във виртуално студио водещи имена от различни професионални сфери, които ще обсъдят бъдещето на професиите им и пътя, който те разкриват.  Базарът ще се проведе на 28 ноември с излъчване на живо в социалните мрежи. Събитието е част от календара на Седмицата на професионалните умения на Европейската комисия...

публикувано на 25.11.20 в 18:02

Анелия Горгорова: Има висока тревожност на работното място

Тревожността е изключително висока, хората са много притеснени, а работодателите въвеждат полюсни практики. Това заяви пред Радио София Анелия Горгорова , предприемач и HR експерт от Casus Futura в коментар на проучване за справянето със стреса в условията на коронавирусна пандемия. Тази криза все някога ще приключи и работодателите, и хората,..

публикувано на 25.11.20 в 16:52

Вторият локдаун може да доведе до ново освобождаване на служители

Първият локдаун в страната през пролетта доведе до освобождаване на работници, най-вече в сферата на хотелиерството, общественото хранене и туризма. След нормализирането на обстановката през лятото много хора успяха да се върнат на работа, но сезонът не беше силен и бизнесът продължава да среща затруднения. При предстоящия втори локдаун пак ще се..

публикувано на 25.11.20 в 15:54