Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жюстин Томс: Никой не може да попречи да реализирате мечтите си

Творчеството е основният двигател на живота. Всеки човек трябва да намери твореца в себе си... Ако имах магическа пръчка, бих повишила с 50% грамотността на младите хора, пожелава си специалистът по комуникации

3
Снимка: Илиян Ружин

В ефира на Радио София ви срещаме с Жюстин Томс, водещ експерт в областта на онлайн медиите, маркетинга и PR. Като основател и ръководител на уеб агенция и онлайн медийна група, специалист в сферата на интерактивната реклама и онлайн маркетинга, автор на 8 книги, както и дългогодишен преподавател в НБУ, Жюстин Томс разкрива най-актуалното в съвременните маркетингови тенденции и предизвикателствата, придружаващи всеки активист по пътя към успеха.

Самата тя се определя с думата комуникатор. Учила е философия и филология, но маркетингът и онлайн комуникациите са я „намерили“… Смята, че изкуството и природата са двата важни източника за зареждане. Както и истинските хора.

Трябва да се знае, че най-същественото за един сайт не е технологията, а комуникацията. Важно е да се правят инвестиции, и то разумни в тази сфера – за всеки бизнес, убедена е Томс. В една фирма за сайта не трябва да отговаря IT, а маркетинг специалист. Всички отдели имат нужда от добри комуникации и това шефовете трябва да разбират.

Преподаването вече не може да се провежда, както е било досега. Университетът е по-скоро място за вдъхновение и срещи с интересни хора, за създаване на приятелства. Преподавателят трябва да е приятел, а не да гледа „отвисоко“…

Какви са проблемите, с които се сблъскват българските маркетинг специалисти, както и какво точно отличава професионалистите от любителите, каква е посоката, в която се развива съвременния маркетинг?  Как се постига баланс между преподаването, предприемачеството и родителството и какви трябва да са водещите качества на младите хора в началото на своята кариера ?

На тези и на много други въпроси отговаря Жюстин Томс.

Приятно слушане.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Летни фолклорни празници "С Копривщица в сърцето"

За поредна година община Копривщица и Народно читалище "Хаджи Ненчо Палавеев - 1869 г." организират Летни фолклорни празници "С Копривщица в сърцето". На 9 и 10 август, в града ще се проведе, както местните жители го наричат, т.нар. малък събор, сподели пред Радио София Стоян Павлов - председател на Народно читалище "Хаджи Ненчо Палавеев -..

публикувано на 09.08.24 в 11:27

От Париж до Баку с велосипед в подкрепа на климата

Тази вечер, в 18.00 ч., участниците в колоездачната обиколка COP29, в подкрепа на климата, пристигат в София. Те ще се съберат пред катедралата "Св. Александър Невски", за да приветстват любителите на колоезденето и екологичните каузи. COP29 Bike Ride е инициатива, която цели да повиши осведомеността и да подкрепи действията за справяне с..

публикувано на 09.08.24 в 10:16

Слънце в петък и температура в София около 32°

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над северозападната половина от страната, съобщиха от НИМХ. На места, главно в планините и планинските райони в Западна и Централна България, ще превали и прегърми. Вятърът в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще бъде..

публикувано на 09.08.24 в 07:35

Излезе годишният доклад за развитието на роботиката в България

Излезе годишният доклад за развитието на роботиката в България на Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации PARAI. Това е шестото поред издание на традиционния доклад "Българските успехи в роботиката и автоматизацията" и проследява развитието на сектора на високите технологии у нас през 2023 г. Той показва положителните..

публикувано на 08.08.24 в 18:14

СУ "Св. Климент Охридски" с нова магистърска програма – "Астробиология"

Софийският университет "Св. Климент Охридски" въвежда нова магистърска програма – "Астробиология". Тя е интердисциплинарен проект на Биологическия Факултет, Физическия Факултет, Факултет по Химия и Фармация, Геолого-географски Факултети и Философския Факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Програмата цели да отговори на научното търсене в..

публикувано на 08.08.24 в 17:02

Даниел Василев: Има нужда от развитие на финансовата култура на българина

По данни на Евростат над 10 години е разликата в средната продължителност на трудовия живот в България спрямо останалите държави в Европейския съюз. С повече от 2 години се е повишила очакваната продължителност на трудовия живот през последните 10 години. Пред радио София политологът и пазарен анализатор Даниел Василев коментира, че това се..

публикувано на 08.08.24 в 15:51

Нощта на театрите през тази година ще бъде под мотото "Изправени пред сянката"

Европейската инициатива "Нощ на театрите" тази година ще бъде на 16 ноември. Българското издание ще се проведе за дванадесета поредна година, а организаторите избраха "Изправени пред сянката" за основно послание. Зад идеята за "Нощ на театрите" стои Елеонора Роси - театрален режисьор, актриса и преподавател по Драма в..

публикувано на 08.08.24 в 14:26