Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теменужка Петкова: Хората да не се притесняват от смяната на собственика на ЧЕЗ

Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която заяви преди дни, че подава оставка, подчерта, че гражданите трябва да са напълно спокойни и няма риск за доставките на ток въпреки смяната на собственика на ЧЕЗ.
"Сменят се собствениците не само на ЧЕЗ, смени се собственик и на ЕНЕРГО-ПРО. Не бива хората да се притесняват и не бива да се заиграва със страховете на хората. Това са сериозни компании. Там работят над 3600 човека. ЧЕЗ е най-голямото електроразпределително предприятие и касае най-голям брой хора. Разбирам, че темата е благодатна, ако някой иска да направи определени спекулации със страховете на хората, но хората не бива да се притесняват. Няма абсолютно никакъв проблем нито по отношение на сигурността на доставките, нито по отношение на цените. Държавата си е на мястото и хората не бива да се притесняват. Няма никакви рискове".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Красен Станчев

Красен Станчев: Наблюдаваме опит за одържавяване на 40% от "превключвателя" на електричеството

Невъзможен вариант е съществуващо държавно дружество – БЕХ или НЕК, да закупи ЧЕЗ, защото европейското законодателство не допуска вертикален монопол, тоест да произвеждате и да продавате. Това каза пред "Хоризонт" икономистът  Красен Станчев ,..

публикувано на 02.03.18 в 16:48
Иван Иванов

Иванов: КЕВР се интересува от лицензионната дейност на ЧЕЗ, не кой държи акциите

Комисията по енергийно и водно регулиране няма отношение към сделката за продажбата на ЧЕЗ. Това заяви във Велико Търново председателят на държавния енергиен регулатор Иван Иванов, като подчерта, че КЕВР няма правомощия да спре сделката. "Акциите –..

публикувано на 02.03.18 в 16:20

Валери Симеонов: Сделката за ЧЕЗ е нагласена, но законна

Сделката за ЧЕЗ е нагласена, но законна. Такава позиция изрази в социалната мрежа Фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов . Според Симеонов за компанията "Инерком" на Гинка Върбакова е гарантирал чешкият металургичен магнат Зденек Земан, а банкови институции..

обновено на 02.03.18 в 15:54

Борисов е разговарял с чешкия си колега за възможността за придобиване на ЧЕЗ от държавата

В изявление на чешкия премиер Андрей Бабиш, препратено до "Хоризонт" от чешката правителствена пресслужба, се казва, че премиерът Бойко Борисов е разговарял с чешкия си колега за възможността за придобиване на електроразпределителното дружество на ЧЕЗ от..

обновено на 02.03.18 в 15:19