Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Актрисата" - с "най-красивите и най-талантливите" на сцената

Аня Пенчева, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Кирил Кирилов
Снимка: Луиза Лазарова

Актьорите Аня Пенчева, Кирил Ефремов и Павел Иванов и продуцентът Кирил Кирилов представиха пред Радио София постановката на Стефан Данаилов "Актрисата" - комедия от Питър Куилтър, която достига и драматични обертонове. Актрисата Лидия Мартин, в  чиято „кожа“ влиза Аня Пенчева, иска да се сбогува с кариерата си и около това решение в гримьорната й се „завихрят“ шеметни  ситуации, предизвикани и от шеметния й живот на сцената и извън сцената... Представленията по време на инициативата "Театър пред театъра" са на 8 и 9 юли.

Актьорският състав на спектакъла от "най-красивите и най-талантливите" е подбран от продуцента Кирил Кирилов и директора на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин, обясни Аня Пенчева. Самата тя е "двигателят" за поставянето на тази пиеса, подтикната от режисьора Бойко Илиев:

Тази пиеса от няколко години я прехвърляме от гримьорната в къщи и обратно. След това Мариус Донкин предложи на Теди Москов да я направи в Народния театър. Теди се съгласи и трябваше да започнем репетиции през февруари. Лятото, обаче, се събрахме и аз казах, че ми предстои такава пиеса. Стефан Данаилов каза: Каква е тази пиеса? И тогава поиска да е част от този екип, независимо дали ще играе или ще поставя. И искам да благодаря и на Теди Москов, че отстъпи толерантно и каза: Ние ще намерим друго нещо. Нека Стефан да работи. 

Аня Пенчева изрази специални благодарности също на композитора на музиката в спектакъла Иван Лечев и режисьора Росица Обрешкова.

Повече за представлението "Актрисата", участието на Стефан Данаилов и силните емоции на сцената - в интервюто на Катя Василева с Аня Пенчева, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Кирил Кирилов.


Уеб редактор: Георги Петровски

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 24.04.24: Накъде отива България след 9 юни?

Коментатори във "Форум" в сряда бяха д-р Любомир Стефанов - политолог и преподавател в Нов български университет и Мартин Димитров – рекламист, популярно лице с гражданска позиция по актуалните събития и процеси. Заедно с водещия Лъчезар Христов, част от темите, които дискутираха бяха: -   Политическите акценти от деня -..

публикувано на 24.04.24 в 19:05

Добър 3,59 получава държавата в грижата за децата, според новия доклад на НМД

Националната мрежа за децата представи оценката от годишния доклад “Бележник – какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?” . Това е 13-о поред издание на мониторинговия доклад, който оценява напредъка на държавните институции в грижата за децата в 9 области: -   Благосъстояние на децата -   Семейна среда и алтернативни..

публикувано на 24.04.24 в 17:29

Благотворителен концерт и изложба "Христос Воскресе - светла радост донесе!"

В събота, 27 април, Лазаровден от 12.30 ч. пред новостроящия се храм "Св. Патриарх Евтимий" в Люлин в София ще се проведе празничен благотворителен Великденски концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!". Събитието е със специалното участие на Фолклорен ансамбъл "Българе", Калоферски гайдари и ученици. Концертът е кулминацията на..

публикувано на 24.04.24 в 15:17

България вероятно няма да отговори на инфлационния критерий за въвеждане на еврото от 1 януари 2025 г.

България вероятно няма да въведе еврото от 1 януари 2025 г. Пред БТА управителят на БНБ Димитър Радев каза, че по-вероятен сценарий за присъединяване към еврозоната е по-късно през 2025 година. Българската стопанска камара е била част от разширения състав на междуведомствената работна група – нефинансов сектор, чиято цел е била да подготви..

публикувано на 24.04.24 в 14:56
Снимки: divotvortsi.bg

На Дендрариума на Витоша се събират свидетели на събуждането на гората

В края на седмицата приключенците от "ДивоТворци" канят малки и големи да учат и да се забавляват на Витошкия Дендрариум и околните пътеки. Събитието на 27-28 април (събота и неделя, от 09:00 ч. до 16:30 ч.) е предназначено и за родители, и за деца, подчертават организаторите. Сред тях са Петър Будинов и Янко Морунов, които дадоха..

публикувано на 24.04.24 в 13:56

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо Хинков сезира прокуратурата въз основа на нарушения, констатирани от звеното "Вътрешен одит" на..

публикувано на 24.04.24 в 13:09