Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Актрисата" - с "най-красивите и най-талантливите" на сцената

Аня Пенчева, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Кирил Кирилов
Снимка: Луиза Лазарова

Актьорите Аня Пенчева, Кирил Ефремов и Павел Иванов и продуцентът Кирил Кирилов представиха пред Радио София постановката на Стефан Данаилов "Актрисата" - комедия от Питър Куилтър, която достига и драматични обертонове. Актрисата Лидия Мартин, в  чиято „кожа“ влиза Аня Пенчева, иска да се сбогува с кариерата си и около това решение в гримьорната й се „завихрят“ шеметни  ситуации, предизвикани и от шеметния й живот на сцената и извън сцената... Представленията по време на инициативата "Театър пред театъра" са на 8 и 9 юли.

Актьорският състав на спектакъла от "най-красивите и най-талантливите" е подбран от продуцента Кирил Кирилов и директора на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин, обясни Аня Пенчева. Самата тя е "двигателят" за поставянето на тази пиеса, подтикната от режисьора Бойко Илиев:

Тази пиеса от няколко години я прехвърляме от гримьорната в къщи и обратно. След това Мариус Донкин предложи на Теди Москов да я направи в Народния театър. Теди се съгласи и трябваше да започнем репетиции през февруари. Лятото, обаче, се събрахме и аз казах, че ми предстои такава пиеса. Стефан Данаилов каза: Каква е тази пиеса? И тогава поиска да е част от този екип, независимо дали ще играе или ще поставя. И искам да благодаря и на Теди Москов, че отстъпи толерантно и каза: Ние ще намерим друго нещо. Нека Стефан да работи. 

Аня Пенчева изрази специални благодарности също на композитора на музиката в спектакъла Иван Лечев и режисьора Росица Обрешкова.

Повече за представлението "Актрисата", участието на Стефан Данаилов и силните емоции на сцената - в интервюто на Катя Василева с Аня Пенчева, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Кирил Кирилов.


Уеб редактор: Георги Петровски

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неутронните звезди са сред най-интересните обекти във Вселената

Неутронните звезди се издигат на върха на списъка с най-интересните обекти във Вселената. Първо, защото те представляват гъста "ядрена паста", а сега има нови доказателства, че сърцевините на най-масивните неутронни звезди са съставени от екзотична „супа“ от субатомни частици, наречена кварки, се казва в публикация на списание Nature Physics, цитирана..

публикувано на 04.06.20 в 19:15

Ремонтът на бул. „България“ от Околовръстното до кръговото с „Пушкин“ приключва до 14 юни

След ремонта на участъка от бул. “България“ между бул. “Гоце Делчев“ до бул. “Тодор Каблешков“, в посока кв. “Бояна“, строителните дейности продължават между "Околовръстен път" и ул. “Пушкин“. Продължението на бул. "България" (ул. "Даскал Стоян Попандреев") от "Околовръстния път" до моста над река Боянска е с дължина 1,6 км. Извършено е..

публикувано на 04.06.20 в 16:39

Със засаждане на цветя и боядисване на пейки в София отбелязват Световния ден на околната среда

Със засаждане на цветя и боядисване на пейки от районните инспектори на Столичния инспекторат ще се отбележи утрешният Световен ден на околната среда. Това са само част от инициативите, с които контролното звено на Столичната община ще се включи в най-мащабното събитие, посветено на опазването на природата. Тази година Инспекторатът включва и..

публикувано на 04.06.20 в 16:25

Насилието над деца прилича на разпространението на болест

4 юни е Международният ден за защита на децата, жертви на агресия. Той е обявен за такъв с решение на общото събрание на ООН през 1983 година.  Тогава, обаче, акцентът е поставен  върху пагубното влияние за психиката на децата,живеещи в страни,в които военните конфликти продължават с години и това води до липса на здравна помощ, образование и..

публикувано на 04.06.20 в 15:53

"Пътна полиция" започва масови проверки за колани

До 10 юни "Пътна полиция" ще проведе спецоперация в страната, при която ще се проверява използването на обезопасителни колани от шофьори и пътници, както и използването на каски от мотоциклетисти.  В края на миналата седмица приключи полицейска операция, която се проведе в малките населени места. Там са били били проверени 25 380 автомобила и са..

публикувано на 04.06.20 в 14:59
Владимир Ампов - Графа

Графа с три поредни концерта на стадион „Юнак“ и турне през юли

Владимир Ампов-Графа ще изнесе три концерта на стадион „Юнак“ на 14, 15 и 16 юли под мотото „Ти грееш!“, вместо планираният преди извънредното положение на стадион „Българска армия“ на 10 юни. Обичаният изпълнител ще зарадва и феновете си в страната с турне в четири града това лято – Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. „Аз съм човек,..

публикувано на 04.06.20 в 13:45
Сред пълзящите експонати не са само змиите

Над 40 вида змии чакат публика в "Музейко" до края на юни

Време е отново да играем и да изследваме! С този призив "Музейко" отвори врати и очаква посетители, без да се пренебрегват всички необходими мерки за безопасност. „Не ни беше лесно по време на изолацията, защото „Музейко“ е интерактивно място и много обичаме децата, контактите и игрите с тях“, разказа в ефира на Радио София Бистра Кирова,..

публикувано на 04.06.20 в 12:14