Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мобилни групи почистват "Студентски град"

"Студентски съвет УНСС" в партньорство с Национално представителство на студентските съвети организират Екоинициатива "Да изчистим "Студентски град" заедно". 

Почистването ще се проведе на 27 юни от 9:30 часа. Мястото, където доброволците ще се събиратq е пред зала „Христо Ботев“. Участниците в екопроекта ще бъдат разделени на мобилни групи, начело с отговорници, които ще обхождат предварително определени зони за почистване, обхващащи цялата територия на "Студентски град". Предвидени са допълнително пет пункта, които през целия ден да осигуряват необходимите материали и пособия за почистването на включилите се доброволци. 

Това е поредната инициатива на младите хора, свързана с подобряването на средата и условията на живот в тази част на столицата. Секретарят на Студентския съвет при УНСС Илиян Чобаклийски каза пред Радио София, че се надява да се съберат възможно повече студенти, за да направят по-зелено и по-чисто мястото, където живеят. 

Организаторите ще осигурят ръкавици и пликове за събиране на отпадъците. 

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.