Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Димитров: Резолюцията нанася имиджова щета, но ще се почувства при разпределението на евросредства

Доц. Димитър Димитров
Снимка: БГНЕС

В края на тази седмица може да се твърди, че България вече започва втората вълна на епидемията от Covid-19, отбеляза социологът доц. Димитър Димитров, в коментар пред Радио София.

Ще се запомни и резолюцията на Европарламента по повод на България, причина за която е внесеното от българските евродепутати Елена Йончева и Радан Кънев. Резолюцията не е закон, не е обвързваща, но е успех за тези, които искаха да свалят ореола на Бойко Борисов и ГЕРБ. Това е имиджова, средносрочна щета.

България няма да заеме мястото на Полша или Унгария като черна овца на ЕС, но правим крачка в тази посока. Скоро може това да се почувства в оценките за страната ни, когато се приемат проекти за следващия 6-годишен програмен период или за ковид-фонда, обясни доц. Димитров.

Той изрази мнението, че смесено гласуване – с машини и хартиени бюлетини, е от полза за активността на изборите, защото някои хора нямат доверие, а други – не биха могли да се справят с машините.

И този път приключихме злощастно усилията ни футболистите да се класират и да отидат на някакво по-значимо първенство, не пропусна да отбележи още доц. Димитър Димитров, имайки предвид мача с националния отбор на Унгария.

Чуйте разговора на Данаил Конов с доц. Димитров.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Боряна Димитрова: Запазва се подкрепата към протестиращите

Промяната в политическата и икономическата обстановка в страната, съвсем естествено, поражда и динамика в обществените нагласи, които в никакъв случай не са по-малко сложни и комплицирани от самата политическа и икономическа обстановка. С голяма доза..

публикувано на 09.10.20 в 16:00
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови Граждански академии за НПО под мотото "Силата е в знанието"

Тази есен  Гражданските академии за НПО  се завръщат с нови  3 издания, с богата обучителна програма обединени от мотото “Силата е в знанието“ И през новия сезон те  продължават да помагат на хората на сектора с богата обучителна програма...

публикувано на 29.08.24 в 12:55
Творба на Vlad Parashiv

Над 35 творби показват възприятията за свободата на 20 румънски артисти

Преди около 35 години много българи научихме, че Libertate на румънски език значи Свобода . Това отново си припомняме с изложбата, която се открива на 2 септември в столичната галерия "София прес" , в която участват 20 румънски художници. А..

публикувано на 29.08.24 в 11:28

Фалшиви доброволци злоупотребяват с името на БЧК

От Българския Червен кръст (БЧК) предупредиха за възможни злоупотреби и измами от нейно име. Повод дават сигнали за фалшиви доброволци, които са звънели на вратите на възрастни хора и са събирали дарения уж за благотворителност. БЧК не извършва..

публикувано на 29.08.24 в 09:41

Над 120 събития в 3-дневния фестивал "Реките на София" в Южния парк

Над 120 събития са предвидени през следващите три дни (от 30.08. до 1.09.24) по време на традиционния фестивал "Реките на София" , който този път ще се проведе на бреговете на Перловската река в Южния парк. След гвоздеите в..

публикувано на 29.08.24 в 09:12

Водата спира на адреси в столичните ж.к. "Света Троица" и "Изток"

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по ул. „Димитър Петков“, ж.к. "Света Троица" , от „Софийска вода“ предупреждават, че на 29 август се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на: ул. „Димитър..

публикувано на 29.08.24 в 07:50
Меркурий излезе от ретроградната си фаза

Максималната температура в София слиза до 27°, валежи не са изключени

Днес до обяд над Източна България, а след обяд и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Лудогорието и планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с..

публикувано на 29.08.24 в 07:20
цар Стефан Душан и българската му съпруга Елена Срацимир

Адресите на любовта – цар Стефан Душан и българската му съпруга Елена Срацимир

Адресите на любовта днес се пренасят в 14 век. Няма как да подминем приказната история на един от най-великите царе на сръбската средновековна държава - Стефан Душан и красивата българска принцеса – Елена Срацимир. Изпод хрониките и митовете ще проблесне..

публикувано на 28.08.24 в 21:10