Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Теодора Петкова: Банкерът управлява доверие

Никулден е празник и на банкерите.
По този повод ви срещаме с „Банкер на 2020 година” - Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Тя беше отличена за доверието на акционерите и за непрекъснатостта в устойчивото развитие на институцията.

„Доверието на клиентите, на служителите ни е най-важният актив. Тази награда е за всеки един колега, който е работил отговорно и със сърце. Това е професия с управление на доверие, трябва да сме отговорни, безкомпромисни, когато става въпрос за етика, трябва да сме емоционално интелигентни и професионално компетентни, разбира се, за да сме полезни на клиентите. Както казва Пикасо - "вдъхновението съществува, но то идва по време на работа". В този смисъл ние работим с вдъхновение и сърце. Посрещаме предизвикателствата, но ги превръщаме в отправни точки, за да се подобряваме.“

Безспорно всички сектори претърпяха промени във времето на коронавируса, но за г-жа Петкова периода на Covid е добра възможност за развитие на банковия сектор. 

„Първо, защото в тези условия се стигна до ускоряване на дигитализацията на сектора, намаляваме вътрешната комплексност, това е възможност да застанем редом до клиентите си и да сме до тях в тези трудни моменти и да търсим решение заедно.“

Още за предизвикателствата пред професията на банкерите, какво трябва да знаят младите, преди да се ориентират към тази професия, и какви са ползите и недостатъците за банковия сектор при влизането ни в еврозоната, чуйте в интервюто на Ангелина Грозева с Теодора Петкова, банкер на 2020 година в категория „Доверие“.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОИЦ София–град и София–област с разяснителна кампания за еврофондовете

Еврофондовете заемат съществено място, когато говорим за средства. Те са важни за развитието на София, на Софийска област и на България.  От 28 септември 2021 г. до 22 октомври 2021 г. експертите от Областния информационен център София-град и София-област са провели срещи в 22-те общини на територията на Софийска област. Целта е да..

публикувано на 22.10.21 в 18:54
Сирак Скитник

138 години от рождението на Сирак Скитник

Сирак Скитник е роден с името Панайот Тодоров Христов на 22 октомври 1883 г. в Сливен. През 1898 г. постъпва в Семинарията в София и през тези четири години създава връзката си със софийската литературна бохема. Следва изявата му като поет и раждането на псевдонима. Той е виден критик, художник, поет. През 1935 г. Сирак Скитник е назначен за..

публикувано на 22.10.21 в 18:16

„Тодор Живков. Власт – свидетели, участници“ вече на книжния пазар

100 години след рождението на Тодор Живков, на българския книжен пазар излезе книгата „Тодор Живков. Власт – свидетели, участници“.  На 18 октомври, издателство „Кръг“ представи подробния исторически анализ за живота на лидера на БКП. Автор на книгата е журналистът Иван Бакалов , който разкрива малко известни факти за Живков и неговите..

публикувано на 22.10.21 в 16:11

Проф. Радка Аргирова: Антителата след естествено преболедуване от Covid-19 не винаги предпазват

Въвеждането на  зеления сертификат е закъсняла мярка . Това каза в ефира на Радио София вирусологът  проф. Радка Аргирова, председател на Българското дружество по медицинска вирусология  и член на експертния съвет по вирусология при министъра на здравеопазването.  „Трябваше да бъде през цялото лято тази мярка да съществува. От тази заповед..

публикувано на 22.10.21 в 15:26

София става столица на дигиталните изкуства с осмото издание на DA Fest

Осмото издание на международния фестивал за дигитални изкуства DA Fest ще се проведе от 26 до 30 октомври 2021 г. Фестивалът се организира от Национална художествена академия и Фондация DA Lab. Куратори са Венелин Шурелов и Галина Димитрова-Димова. „DA Fest е продължение на магистърската програма за дигитални изкуства. За нас е необходим..

публикувано на 22.10.21 в 15:23
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Електоралните нагласи може да се променят след събитията от последните дни

Ако изборите за президент и вицепрезидент бяха в отминалата неделя, за  Румен Радев биха гласували 51,2%  от гласуващите, за  Анастас Герджиков – 22,5%, за Мустафа Карадайъ – 7,9%, за Лозан Панов – 6,2%.  Данните са от изследване на  „Галъп интернешънъл болкан“ за Българското национално радио . Изследването е проведено с таблети,  между 10 и..

публикувано на 22.10.21 в 14:46
Някои вече крачат с усмивка към виртуалната реалност

Да не пренебрегваме рисковете от смесването на виртуална и материална реалност

В контекста на сриване на платформите и свидетелстване за реч на омразата и алгоритми за пристрастяване от Франсис Хауген, Фейсбук обяви мега проект: разработване на Метавселена. Това може да е маркетингов трик, заради сериозно наранен имидж. В същото време компанията наистина иска да се превърне в нещо такова и вероятно има известна готовност,..

публикувано на 22.10.21 в 14:03