Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Полифем Подкаст” разказва за жените в политиката

Снимка: Полифем Подкаст

Катерина Василева е създател на един от най-новите подкасти в българската медийна среда - “Полифем Подкаст”, който е насочен към жените в политиката. Създателката му е 1-ви курс, специалност “Политология” в СУ “Св. Климент Охридски”.

Според Катерина, на жените в политиката рядко се обръща внимание, а техните истории заслужават да бъдат разказани и чути. Именно това е и причината подкастът да бъде създаден.

“Когато си дадох сметка, че искам проектът ми да е посветен на участието на жените в политиката, вече започнах да си мисля за формата, в който ще бъде. Отначало си мислех да го представя като някаква книга, която да се направи със събрани истории на жени политици, но после реших, че мога да го представя като подкаст, тъй като от известно време искам да се занимавам с това”, казва Катерина Василева.

Първият епизод излезе на 23 ноември и разказва историята на Светлана Тихановская - беларуската домакиня, която се превърна в символ на борбата за свобода. Катерина посочва, че е предвидила поне 5 епизода, които да посвети на жените от българската политическа сцена от близкото минало.
Подкастът на Катерина съществува с подкрепата на “Български фонд за жените”.

Чуйте целия разговор на стажант-репортера Георги Карамфилов в звуковия файл

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Концертната и спортна зала "Арена София" вече е с нов спонсор и име

Ръководството на Национална спортна база (НСБ) ЕАД проведе успешни преговори и подписа нов договор за генералното спонсорство на многофункционалната спортна зала „Арена София“ с игралната платформа 8888.bg, съобщшиха от дружеството. Съгласно условията на договора, от 1 септември 2024 година официалното име на залата ще бъде „Арена 8888 София“...

публикувано на 03.09.24 в 17:30

Как столичните училища се подготвят за Първия учебен ден

Как започва новата учебна година в столичните училища с новоизбрани директори на училищата. Подробности разказва събеседничката на Катя Василева - директор на Първа езикова гимназия Емилия Иванова По думите на Иванова това е най-голямата професионална гимназия в страната. Тя е с 1350 ученици, които се обучават в 50 паралелки по 6 специалности,..

публикувано на 03.09.24 в 17:00

Пазарът на труда в края на лятото

Пазарът на труда в края на лятото. Пазарът на труда у нас в края на лятото и началото на есента - предизвикателства, тенденции, търсене, заплати? Подробности по темата разказа Георги Първанов, експерт по човешки ресурси, член на УС на Българската асоциация за управление на хора и на Българската конфедерация по заетостта. По думите му има..

публикувано на 03.09.24 в 16:00

Каква подкрепа получават първокласниците за предстоящата учебна година?

За адаптацията  на първокласниците към предстоящата учебната програма е разговорът с Таня Груева - директор на 4-то  Основно училище "Проф. Джон Атанасов" . Преминаването от детската градина към училище си е доста сериозен процес, понякога и доста стресиращ за най-малките. "Тази година очакваме 125 нови ученици, първолачета , които ще..

публикувано на 03.09.24 в 15:26
Проф. Константин Каракостов(вляво)  и проф. Боньо Лунгов с Крис Илиев

Проф. Боньо Лунгов и проф. Констаннтин Каракостов за предстоящия сезон на Кукления театър

Двама души с най-разпознаваемите и успешни имена в сферата на кукления театър бяха гости в предаването "Добър вечер, София" – професор Боньо Лунгов и проф. Константин Каракостов.  А кцент в разговора бе предстоящия сезон и съпътстващата го Национална академия, в която и двамата са преподаватели. Младият проф. Каракостов е стожер на предстоящия..

публикувано на 03.09.24 в 13:56

Григор Димитров се бори за полуфинал на US Open срещу Франсис Тиафо

Най-успешният ни тенисист Григор Димитров ще играе след полунощ (не преди 3:30 ч.) на централния корт „Артър Аш“ на Откритото първенство на Съединените щати. В двубой от четвъртфиналите българинът ще срещне Франсис Тиафо, поставен род №20 в схемата. След ранните отпадания на Алкарас и Джокович тенисистите виждат шанс за себе си, но това..

публикувано на 03.09.24 в 11:59
Концертът в София е на 22 февруари 2025 г.

Алтернативната готик група "The Beauty Of Gemina" идва в София

Швейцарската алтернативна готик група The Beauty Of Gemina  ще има концерт в София на 22 февруари 2025 г., в София, съобщават организаторите. Майкъл Зеле създава групата през 2006 г. Очарованието на тяхната музика се намира в елегантността на мрачната естетика и в харизмата на певеца, автор на песни, композитор, китарист и продуцент, посочва..

публикувано на 03.09.24 в 10:21