Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предизвикани от конкурс

Семейни двойки съставят рецептурник за успешен брак

Децата помагат за здрав и щастлив брак
Снимка: Архив

Кои са устойчивите и важни елементи на един успешен брак?

Това е тема и провокация към семейните двойки на инициативата Седмица на брака. А  предизвикателството е от конкурса "Вашата рецепта за успешен брак", чиито отговори – всички, не само на наградените, ще бъдат като съвети и за тези, които вече са подписали в обредния дом (гражданското), и за тези, на които това им предстои.

„Инициативата има превантивна цел – не да накарат хората да се женят, а да подкрепи тези, които вече са сключили брак, да преодоляват трудностите, да подхранват добрите взаимоотношения“, обясни пред Радио София Михаела Джоргова, координатор на проекта.

Тя цитира изследвания, според които двойката в хармония живее по-дълго, мъжът и жената са по-удовлетворени от живота, бракът подобрява емоционалното физическото и финансовото състояние на членовете на семейството.

„Когато съпрузите са добре, и децата са добре. Когато семействата са добре, и работата върви, и обществото като цяло е добре“, допълни Михаела Джоргова.

В конкурса могат да участват двойки, женени поне от 5 години. Срокът е до 9 февруари.
Ще бъдат наградени 2 двойки с почивка в 4-звезден СПА хотел.

Към инициативата се организира и Училище за успешен брак.

Чуйте целия разговор на Гергана Пейкова Михаела Джоргова.

Международната седмица на брака ще се провежда за 10-а поредна година от 7 до 14 февруари.
Инициативата се е зародила в Англия преди повече от 20 години.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Д-р Стоян Георгиев: Любовта има три компонента

Емоционална обвързаност, общи цели и добър интимен живот. Това са на пръв поглед факторите, които могат да превърнат една връзка в успешен брак. Истината обаче е, че семейното щастие зависи от още много фактори и изпитания, през които се преминава. “В..

публикувано на 26.01.21 в 11:13
ВИЖТЕ ОЩЕ
Филмът „Медена земя“
получи голямата и специалната награда на журито, както и признание за операторско майсторство в Сънданс

Филм от Северна Македония с 2 номинации за "Оскар" - в кината

Сред трите премиерни филма, които влизат в кината от днес, кинокритикът Деян Статулов отличи най-напред „Медена земя“. През миналата година лентата на режисьорите Тамара Котевска и Любомир Стефанов (Северна Македония, 2019) беше с две номинации..

публикувано на 26.02.21 в 19:46

4 кратки български филма можем да гледаме в кино "Влайкова" тази събота

Четири български късометражни филма предлагат от платформата Кинематограф.бг и най-старото, действащо кино в София в проекта "Късо кино в кино Влайкова" на 27 февруари (събота) от 18 часа . Филмите са свързани с истории, които се случват с..

обновено на 26.02.21 в 19:03

В 1. СУ "Пенчо Славейков" са готови всеки ден да носят розови фланелки

Ден на розовата фланелка се провежда цяла седмица в българските учебни заведения Синхронен час, посветен на Деня за борба с насилието в училище проведоха младши посланиците на Европейския парламент от 1. СУ "Пенчо Славейков", които..

обновено на 26.02.21 в 17:56

Сценичен дебют за "Бесове" - последният спектакъл на проф. Снежина Танковска

На 23 и 24 февруари от 19.30 ч. на камерната Сцена 47, последният клас на проф. Снежина Танковска  направи сценичния си дебют в „ Бесове “ от Албер Камю и по романа на Фьодор Достоевски. Тази първа среща с публиката е от изключителна важност за студентите..

публикувано на 26.02.21 в 17:46
Не всички, работещи в заведения, се радват, че ще могат да поставят табела „Отворено“

Защо ресторантьори не се радват, че отварят заведенията

Отварянето на ресторантите „под режим“ не е добър подход . Решението на здравните институции и властта като цяло е съпроводено със спиране на плащанията към бранша. Но отварянето на заведенията не е 100%, а с условия – за отстояния между..

публикувано на 26.02.21 в 16:32

Дългоочакваната премиера на “Лека нощ, Лили” ще бъде на СФФ

Дългоочакваната премиера на “Лека нощ, Лили” ще бъде на Международния форум за късометражно кино In The Palace , който се провежда онлайн между 27 февруари и 6 март и в рамките на 25-тото издание на София Филм Фест. Българската публика ще види..

публикувано на 26.02.21 в 15:48

Продуцентът на Студио Гибли участва в конференция на СУ за японския път на успеха

Катедра „Японистика“ към Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще представи успешния път на Страната на изгряващото слънце за популяризиране на нейната традиционна и съвременна култура по света...

публикувано на 26.02.21 в 15:07