Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Предизвикани от конкурс

Семейни двойки съставят рецептурник за успешен брак

Децата помагат за здрав и щастлив брак
Снимка: Архив

Кои са устойчивите и важни елементи на един успешен брак?

Това е тема и провокация към семейните двойки на инициативата Седмица на брака. А  предизвикателството е от конкурса "Вашата рецепта за успешен брак", чиито отговори – всички, не само на наградените, ще бъдат като съвети и за тези, които вече са подписали в обредния дом (гражданското), и за тези, на които това им предстои.

„Инициативата има превантивна цел – не да накарат хората да се женят, а да подкрепи тези, които вече са сключили брак, да преодоляват трудностите, да подхранват добрите взаимоотношения“, обясни пред Радио София Михаела Джоргова, координатор на проекта.

Тя цитира изследвания, според които двойката в хармония живее по-дълго, мъжът и жената са по-удовлетворени от живота, бракът подобрява емоционалното физическото и финансовото състояние на членовете на семейството.

„Когато съпрузите са добре, и децата са добре. Когато семействата са добре, и работата върви, и обществото като цяло е добре“, допълни Михаела Джоргова.

В конкурса могат да участват двойки, женени поне от 5 години. Срокът е до 9 февруари.
Ще бъдат наградени 2 двойки с почивка в 4-звезден СПА хотел.

Към инициативата се организира и Училище за успешен брак.

Чуйте целия разговор на Гергана Пейкова Михаела Джоргова.

Международната седмица на брака ще се провежда за 10-а поредна година от 7 до 14 февруари.
Инициативата се е зародила в Англия преди повече от 20 години.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Д-р Стоян Георгиев: Любовта има три компонента

Емоционална обвързаност, общи цели и добър интимен живот. Това са на пръв поглед факторите, които могат да превърнат една връзка в успешен брак. Истината обаче е, че семейното щастие зависи от още много фактори и изпитания, през които се преминава. “В..

публикувано на 26.01.21 в 11:13
ВИЖТЕ ОЩЕ

СО засилва контрола върху строителните отпадъци

В разгара на строителния сезон често виждаме нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци. По темата подробности разказа пред Радио София Лилия Колева от дирекция "Управление на отпадъците и контролни дейности" към Столична община (СО)...

публикувано на 26.05.22 в 20:42

Танц, музика и образ съчетани в интерактивен танцов пърформънс

"ДОМ" e интерактивен танцово-музикален спектакъл на Силвия Чернева, Яна Меламед, Вероника Табакова и др. Повече за събитието разказаха в ефира на Радио София Вероника Табакова и Яна Меламед. Те са създатели на проект, чиято идея е била да се..

публикувано на 26.05.22 в 19:33

Венцислав Венев е новият директор на БТС

Венцислав Венев е новият председател на Българския туристически съюз. Дружество, основано от самия Алеко Константинов, БТС е със забележителна почти 130 годишна история. "Като значение за обществото БТС винаги е бил фактор и се надявам да..

публикувано на 26.05.22 в 18:44

В село Буново се открива розоберът

На 28 май 2022 г. в село Буново официално се открива розоберът. Владимир Стоянов, председател на сдружение "Българска розова долина" разказа повече интересни факти пред Радио София за събитието. По думите му, на откриването ще има много изненади,..

публикувано на 26.05.22 в 17:20
Проф. Ива Христова

Кърлежите са по-актуалната заплаха от новите зарази

Във Великобритания е отчетено покачване на случаите на поява на хепатит с неизяснен произход. За заразяването с него, предпазването от лаймска болест в сезона на кърлежите и новопоявилата се маймунска шарка пред Радио София подробности разказа..

публикувано на 26.05.22 в 16:24

Кои храни помагат за хидратиране на тялото в горещите дни?

Предстоят по-топли, дори горещи летни дни, в които тялото се нуждае от колкото е възможно повече течности, които освен чрез директното пиене на вода, можем да си набавим и чрез някои видове храни. Диетолозите откриват, че има такива с високо..

публикувано на 26.05.22 в 15:19

"Игрите на 90-те" подготвят изненади за децата по случай 1 юни

Проектът "Игрите на 90-те" е инициатива, която цели да запознае днешните децата с игрите, с които са израснали техните родители или децата от предишното поколение. Идеята на създателите е малки и пораснали деца да се забавляват заедно навън сред..

публикувано на 26.05.22 в 14:15