Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предизвикани от конкурс

Семейни двойки съставят рецептурник за успешен брак

Децата помагат за здрав и щастлив брак
Снимка: Архив

Кои са устойчивите и важни елементи на един успешен брак?

Това е тема и провокация към семейните двойки на инициативата Седмица на брака. А  предизвикателството е от конкурса "Вашата рецепта за успешен брак", чиито отговори – всички, не само на наградените, ще бъдат като съвети и за тези, които вече са подписали в обредния дом (гражданското), и за тези, на които това им предстои.

„Инициативата има превантивна цел – не да накарат хората да се женят, а да подкрепи тези, които вече са сключили брак, да преодоляват трудностите, да подхранват добрите взаимоотношения“, обясни пред Радио София Михаела Джоргова, координатор на проекта.

Тя цитира изследвания, според които двойката в хармония живее по-дълго, мъжът и жената са по-удовлетворени от живота, бракът подобрява емоционалното физическото и финансовото състояние на членовете на семейството.

„Когато съпрузите са добре, и децата са добре. Когато семействата са добре, и работата върви, и обществото като цяло е добре“, допълни Михаела Джоргова.

В конкурса могат да участват двойки, женени поне от 5 години. Срокът е до 9 февруари.
Ще бъдат наградени 2 двойки с почивка в 4-звезден СПА хотел.

Към инициативата се организира и Училище за успешен брак.

Чуйте целия разговор на Гергана Пейкова Михаела Джоргова.

Международната седмица на брака ще се провежда за 10-а поредна година от 7 до 14 февруари.
Инициативата се е зародила в Англия преди повече от 20 години.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Д-р Стоян Георгиев: Любовта има три компонента

Емоционална обвързаност, общи цели и добър интимен живот. Това са на пръв поглед факторите, които могат да превърнат една връзка в успешен брак. Истината обаче е, че семейното щастие зависи от още много фактори и изпитания, през които се преминава. “В..

публикувано на 26.01.21 в 11:13
ВИЖТЕ ОЩЕ
Площад „Възраждане“ изглежда така

Баба Марта идва с дъжд, температурата в София - от 6° до 12°

Над страната ще преобладава облачно време. На много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, в планините над 1800 м - от сняг. В повечето райони валежите ще са слаби, само в крайните югозападни - ще са по-значителни по количество...

публикувано на 01.03.24 в 07:20
Бойко Борисов

"Форум", 29.02.24: Коалиционното споразумение на ГЕРБ – пореден медиен разказ или сериозен ултиматум

Коментатори във "Форум" тази седмица са Даниел Ненчев – журналист от Българското национално радио и Калоян Константинов – главен редактор на сайта "КлинКлин". В четвъртък, заедно с водещия Лъчезар Христов, част от темите, които дискутираха бяха:..

публикувано на 29.02.24 в 19:17

Стартира информационната кампания "6000 причини за действие", посветена на редките болести

Днес отбелязваме Световния ден на редките болести. Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ArPharm) стартира информационна кампания „6000 причини за действие“, която цели да повиши информираността на..

публикувано на 29.02.24 в 18:07

"На клик разстояние" - безплатна психологическа помощ за нуждаещи се млади хора

Платформата "На клик разстояние“ е създадена от студентките в Американския университет в Благоевград Виктория Николова и Мия Хайдушка, които са и доброволки в Българската асоциация за семейно планиране и сексуално здраве (БАСП). Чрез..

публикувано на 29.02.24 в 17:35

Първи цифров двойник на града е разположен в столичния район "Лозенец"

Победителите в отделните категории на Наградите на БАИТ за 2023 г.  бяха обявени на официална церемония. Всички те бяха удостоени с поименни плакети и грамоти от Българската асоциация по информационни технологии. Наградата за специален принос..

публикувано на 29.02.24 в 16:46

Анна-Мария Въртовска с нова песен

Младата изпълнителка Анна-Мария Въртовска ще представи своята нова песен. Тя сподели, че при нея нещата в музикален план вървят доста добре, в момента развива нови проекти, записва втори албум, а освен това предстои и създаването на нейна група...

публикувано на 29.02.24 в 15:25