Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На 17 февруари отбелязваме Деня на спонтанните актове на доброта

На 17 февруари отбелязваме Деня на спонтанните актове на доброта. Добрите дела са символ на човешкото ни великодушие и са наш личен избор, но и дълг. В името на доброто и за да се бори със злото, един студент решава да направи социален експеримент, свързан с насилието над жени.

Камен Жижанов, учи “Социални дейности” в СУ "Св. Климент Охридски" и се ангажира се с различни каузи на доброто, но този път е решил да подеме каузата, че борбата с насилието, често е дълг на нас самите и е проблем, с който трябва да се борим като общество.

“Идеята за този експеримент се роди спонтанно, покрай следването ми в Софийския университет. И преди това намирах темата за насилието над жените за изключително важна тема, която да повдига дискусии”, казва той и допълва, че през последните години се засилва говоренето по темата.

За изводите и самия социален експеримент - чуйте в разговора на Ангелина Грозева.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Перспективи пред женския футбол

„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица. BNR podcasts · Спортна среща - 11 .04.2021 В предаването от 11.04.21 г.  може да чуете : Луиза Лазарова и Камен Алипиев с коментари за..

публикувано на 13.04.21 в 13:49

На 17 април отбелязваме Световния ден на хемофилията

На 17 април отбелязваме Световния ден на хемофилията. Заради пандемията за втора година подред Българската асоциация по хемофилияще отбележи деня с кампанията за нови методи за лечение в социалните канали на Асоциацията. Ще бъдат публикувани инфографики с информация за заболяването, видеа с известни личности, които подкрепят кампанията, предвидена е..

публикувано на 13.04.21 в 13:25

В книгата си „Златните конци“ Валентина Щайн пътува във времето до Холокоста

Новата книга на Валентина Щайн „Златните конци“ разказва на днешните тийнейджъри срамните събития от времето на Холокоста. Авторката избира да подходи към сериозната тема чрез пътуване във времето. Четири деца се пренасят на берлинска улица през 1933 г. Гоненията на евреи вече са започнали и режисьорът господин Кер се опитва да спаси 2..

публикувано на 13.04.21 в 12:54
Формите на бунт може да са зависимости, посягане на външния вид, бягство от училище или дома

Здравословният бунт на тийнейджърите трябва на приключи в университета

Тийнейджърството започва доста по-рано, отколкото сме подготвени да приемем. Технологиите помагат децата по-лесно да научават това, което ги интересува от света на възрастните. Психолозите се радват на бунтарството през юношеството, защото това е признак на нормално психическо развитие . Това обясни пред Радио София Теодора Пампулова ,..

публикувано на 13.04.21 в 11:23

Театрална, а не хитова е новата песен „Валиш“ на Людмила Сланева-Локо

“ Съвременния живот е много динамичен, социалните мрежи се претрупват. В този смисъл малките неща трябва да придобият определена форма, за да се различават. Бизнес форматите много често нямат нищо общо с правенето на изкуство и не казват обикновените неща за които всички ние си мислим и които всички ние имаме нужда да споделяме. Понякога се..

публикувано на 13.04.21 в 10:46
Прея

Прея е на линия, вторият ѝ албум излиза в края на май

„Интересно и изморително е в телевизията, но аз обичам динамиката в ежедневието“, сподели Прея в студиото на Радио София, където доскоро влизаше често и още не е изгубила чувството да си е (като) у дома. Тя не е изгубила усмивката си, въпреки софийския трафик, а и има добра новина за феновете – нова песен. „On The Line“ е вторият..

публикувано на 13.04.21 в 09:55

Две алеи радват велосипедистите в район „Искър“, работи се по още 2

Калоян Ботев е доволен и активно кара велосипед от „Арена Армеец“ до гара „Искър“. Тази сравнително нова велоалея е удобна, широка и безопасна. Втората алея за колела в района води от метростанця „Дружба“ до Цариградски комплекс. Също е хубава, според Калоян, но изтъква като недостатък липсата на свързаност между двете алеи. Няма..

обновено на 13.04.21 в 09:16