Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Лятна цветна приказка" изложба на икебана се открива в град Банкя

Снимка: Архив

Мирослава Иванова ни разказа една „Лятна цветна приказка“,  изложба на икебана, която подготвят, за да се случи реално от 16 -18 юли. Изложбата се организира съвместно с „Miracle Ikebama“и е част от празника на минералната вода в град Банкя, така наречените „Горешляци“.

По това време се открива и ателието за икебана.

„Ние се занимаваме с обучения, с декориране на пространства, на събития“, посочи Мирослава Иванова. Тя каза още, че изложбата  се организира съвместно със Столична община, район Банкя. Идеята е, тя тематично да бъде свързана с „горешляците“ – вода, здраве и дълголетие, разказа Мирослава Иванова. Иванова обясни как ще бъдат  изразени трите акцента – вода, здраве и дълголетие чрез изкуството на икебаната.

Изложбата се открива от 18 часа на 16 юли в клуб „Дълголетие“.

Чуйте подробности от разговора на Мария Бояджиева с Мирослава Иванова, в звуковия файл.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Презентации и демонстрации удивляват посетители на Маратон на вкусовете

Вкусове от близо и далеч, кулинарни магьосници, предаващи знанията си и истински шедьоври - всичко това очаква посетителите на Маратон на вкусовете , който ще завладява сетивата ни от 29 септември до 2 октомври в Интер експо център (ИЕЦ). В четирите дни ще има и богата съпътстваща програма, каза пред Радио София директорът на ИЕЦ Ивайло..

публикувано на 28.09.21 в 13:54

Психологът Ирина Кирякова: И мненията на другите, и правилата ни помагат да се развиваме

Много хора плащат Данък обществено мнение и това има своите корени. В израстването ни от това - как другите ни възприемат, понякога зависи оцеляването ни. Затова още от деца свикваме да удовлетворяваме очакванията на другите и евентуално те пък да удовлетворят нашите. Това коментира пред Радио София психологът Ирина Кирякова . Всеки..

публикувано на 28.09.21 в 13:13

УНИЦЕФ с онлайн платформа за допълнителна подкрепа на деца със СОП

УНИЦЕФ пуска първата в България онлайн платформа за допълнителна подкрепа на деца със специални образователни потребности. „Подкрепи ме" е безплатна обучителна платформа, изградена след кампанията "Образование за всяко дете". Платформата предоставя библиотека с безплатни образователни и терапевтични ресурси в подкрепа на..

публикувано на 28.09.21 в 13:01

Обсъждат "Оптимизация на образованието" на тематичен форум

През ноември, в София предстои провеждането на XI-ия Международен есенен научно-образователен форум на тема "Оптимизация на образованието" . Предстоящата конференция е поредно издание на ежегодния научно-образователен форум, който е част от Климентовите дни на Софийския университет, казаха в студиото на радио София  Милена Великова и Петър..

публикувано на 28.09.21 в 11:16

Жива библиотека „Хиляди сияйни слънца от Афганистан“ – да „прочетеш“ човек

Жива библиотека на тема „Хиляди сияйни слънца от Афганистан” ще се проведе на 30 септември, от 18:00 ч. до 20:00 ч., в градината на SOHO. Събитието има за цел да срещне жителите и гостите на София с представители на афганистанската общност в България, както и със социални работници и юристи, които познават предизвикателствата, пред които са..

публикувано на 28.09.21 в 10:31
Турнирът по тенис Sofia Open 2021 ще бъде от 26 септември до 3 октомври

Sofia Open - ценим ли достатъчно шанса, че го има

„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица. BNR podcasts · Спортна среща - 26 Септември 2021 В предаването от 26 септември може да чуете: Коментари :..

публикувано на 28.09.21 в 10:14

Брокерът Кънчо Абдо: "Манастирски ливади" привлича заради новото строителство и близостта до Витоша

През последните години интересът към имотите в " Манастирски ливади" нараства. Според брокера на недвижими имоти Кънчо Абдо, причината се крие в това, че за парите си, клиентите получават ново строителство в иновативен район, в сравнение със заобикалящите го квартали.  В съседните " Борово", "Гоце Делчев", "Бъкстон", "Павлово" продажните цени,..

публикувано на 28.09.21 в 09:41