Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стартира Artist development master classes в подкрепа на млади утвърждаващи се артисти

Снимка: Фейсбук

Коста Каракашян, артист-хореограф, представи едно събитие което предстои да се случи съвсем скоро, инициатива в полза на млади, утвърждаващи се артисти – Artist development master classes, която цели да трансформира начина, по който младите актьори в България подхождат към кариерата си. Първото събитие от серията Майсторски класове, ще се проведе тази събота, 20 ноември. между 13 и 16 часа.

Гост –лектор ще бъде очарователната оперна певица Мила Михова. Тя ще представи една възможност пред младите артисти, да изследват гласа си, как биха искали да звучат и как да го овладеят така, че да постигнат желаните резултати, разказа Каракашян. Той поясни, че идеята на Майсторските класове е да се работи много фино с артиста, като  фокусът не е върху конкретните умения, как да танцува, как да играе, а върху нещата от които всеки един артист, независимо от жанра, има нужда да развие.

Във формата артистите ще имат възможност първо да се опознаят едни с други в уютна атмосфера, Артистите ще бъдат насърчени да се заявят – защо това което правят е специално и как хората могат да ги подкрепят.

Темите които ще засегнат Майсторските класове през следващите месеци са: Как да комуникираме с медии, как да изградим основна финансова грамотност за артиста и как да поставяме цели в кариерата си.

“За нас беше много важно в самите класове да създадем едно чувство за общност, всеки който дойде на Master Class при нас получава ексклузивен достъп до затворена група, където ще споделяме, първо на хората в групата, за възможности, допълнителни съвети и да се създаде една общност където хората да не се притесняват да споделят опит и заедно да изграждаме и да създадем една по-устойчива, творческа индустрия”, каза още Коста Каракашян.

Чуйте целия разговор на Алекс Илиева и Роман Михайлов с Коста Каракашян. Вижте повече за събитието тук 

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С поредната си кауза фондация „Предай нататък“ ще зарадва 681 души с Коледна трапеза

Членове и доброволци от Фондация „Предай нататък“ и тази Коледа са се отдали на различни каузи. До този момент за 5 години организацията е помогнала на над 1500 души. Последната и актуална кауза е свързана с приканването и участието в това, „да направим Коледата възможна за 681 човека“ от 12 дома за възрастни хора и 1 кризисен..

публикувано на 01.12.21 в 20:37

„Гори в ръцете на жените“ е проект за повече присъствие на дамите в горския сектор

Проф. Росица Чобанова и доц. Даниела Георгиева споделят пред Радио София подробности относно участието на жените в решаването на проблемите на горския сектор, както и за укрепване на неговия капацитет. Европейският проект „Гори в ръцете на жените“ е основан на нова методология и иновативни подходи в рамките на десетте страни по поречието на р...

публикувано на 01.12.21 в 18:49

Панаирът на книгата и Международният литературен фестивал са празник за пишещи и четящи от 7 декември

Четиридeсет и осмото издание на най-мащабния книжен форум у нас - Софийският международен панаир на книгата , което през 2020 година бе отменено, заради епидемичната обстановка в страната, тази година ще се състои от 7 до 12 декември в Националния дворец на културата. По същото време Софийският международен литературен фестивал се..

публикувано на 01.12.21 в 18:07
Димо Алексиев

Филмът "Дани, легенда, Бог" завладява киносалоните през декември

Актьорът Димо Алексиев с вълнение разказа за новия филм с негово участие, който  ще се появи на голям екран от 3-ти декември. Филмът е дело на младият независим режисьор  и продуцент Явор Петков .  “В България досега не е правен такъв формат филм и дори от тази гледна точка е интересно да се види дебютът на един млад режисьор, какво е..

публикувано на 01.12.21 в 17:03

Театърът, който играе историите на хората от публиката

Плейбек театър „Тук и сега“ навърши 9 години в България и по този повод пред Радио София разказа Цвета Балийска, която е диригент и понякога актьор. Импровизацията на публиката и актьорите ражда сътворчество, което прераства в едно преживяване на цялото случване, казва Балийска. „Добрата импровизация е подготвената импровизация, а в нашият..

публикувано на 01.12.21 в 16:46

Дуетната песен “Празна Стая” на A.L.E.K.S. и Прея вече и с видеоклип

“Празна Стая” е дуетната песен на младия изпълнител Алекс Георгиев – A.L.E.K.S. , която той изпълнява заедно с Прея. Вече е готово и видеото към парчето, което е режисирано от @jawpains и заснето от Ник Барулов. Пред Радио София A.L.E.K.S. сподели, че е започнал и ново начинание - да преподава пеене на деца. „Няма по-добър..

публикувано на 01.12.21 в 11:16

Никола Владиславов: Зимните ни курорти предлагат добри условия за сноубордистите

Ски курортите у нас вече се готвят за първите туристи, снежните оръдия подготвят основата за любителите на зимните спортове. Това каза в ефира на Радио София Никола Владиславов, който е дългогодишен сноубордист и създател на първото българско списание за зимни спортове. „Около 17-18 декември трябва да отвори Банско, в този диапазон трябва да..

публикувано на 01.12.21 в 10:17
Подкасти от БНР