Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Сано: „В сърцето на машината“ ще ви хване за гърлото и ще ви държи дълго време

Снимка: Стоп кадър от филма „В сърцето на машината“

Филмът на режисьора Мартин Макариев „В сърцето на машината“ ще тръгне по българските кина от 18 март. 

Предпремиерно лентата се представя на голямо европейско турне, което ще премине през над 20 града в Германия, Англия, Шотландия, Ирландия и Франция. 

„Целта е филмът да бъде видян от сънародниците ни зад граница“, каза в студиото на Радио София един от актьорите във филма Александър Сано.

„На тях им се налага, по принцип, да чакат по година и половина, две, някоя от телевизиите да пусне новите български филмови заглавия, за да ги видят. Решихме да направим обратен жест“, каза Сано.

„В сърцето на машината“ е базиран на два истински случая, като е добавена и художествена измислица, добави актьорът.

„Това е една много лична история за режисьора Мартин Макариев, разказана му от баща му, след което се е срещнал с един от хората, които са били участници в това нещо. Става въпрос за група затворници, които излежават присъди в края на 70-е години на миналия век. С течение на сюжета, зрителят ще може да си отговори кой е заслужено там и кой е по други причини“, разказа Александър Сано.

Лентата вече е представена на над 80 филмови фестивала, като има и 30 номинации и около 15 награди.

„Включително за най-добър филм, за звук, за режисура, за операторско майсторство. Имаме от Австралийския фестивал за „Най-добър актьорски състав“, там бях номиниран за главна мъжка роля, заедно с Джейсън Съдейкис и Шей Уигъм“, разказа Сано.

„Обещавам, че този филм ще ви хване за гърлото и ще ви държи много дълго време“, добави Александър Сано.

Подробности можете да чуете в звуковия файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни беседи на място за историята и археологията на Кокалянски Урвич

До средата на месец юли, желаещите да научат подробности за Кокалянски Урвич, могат да участват на място в безплатни беседи за историята и археологията на обекта. В средата на миналия месец стартираха редовните археологически разкопки на Средновековния укрепен център Кокалянски Урвич, който се намира в непосредствена близост до София. Тази година..

публикувано на 01.07.24 в 10:46

Да посрещнеш Джулай морнинг на българското Черноморие

Десетки хиляди посрещнаха първите слънчеви лъчи на юли на българското Черноморие. Толкова хора има за първи път, сподели в ефира на Радио София Лили Големинова, която посрещна изгрева на къмпинг "Градина", край Созопол. За усещането да посрещаш всяка година Джулай морнинг на българското Черноморие, чуйте в звуковия файл.

публикувано на 01.07.24 в 09:12

Юли идва с горещини, в София днес около 33°

Днес ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали. В източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, в останалите райони ще остане почти тихо, съобщиха от НИМХ. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°, в София - около 33°. В планините ще бъде слънчево, след обяд с..

публикувано на 01.07.24 в 07:35
Етрополе

Етрополе като европейски град

Гостуваме на празника на община Етрополе. В началото с нас е  Теодора Ботева, представител на местен бизнес:  

обновено на 30.06.24 в 11:50

За да бъде наистина Дунав „хубав и син“

Тази седмица (на 29 юни) беше отбелязан за поредна година Денят на Дунав под мотото „Да пазим Дунав син“. Всяка една от Дунавските държави беше избрала как да го отпразнува – например, във Видин започна фестивала на изкуствата „Реката“, в Тутракан се проведе конкурс за изработка на творба от естествени материали „Флората и фауната на Дунава“, в..

публикувано на 30.06.24 в 11:23
Илия Христов

Историята оживява - Музеят на футболен клуб “Левски"

Разговорът е с Илия Христов - председател на сдружение “Сини сърца”. Именно организацията реализира проекта за Музей на футболен клуб “Левски” . Музеят е открит на 2 октомври 2019 година: Мястото е стадион “Георги Аспарухов” - Герена и в него всеки може да види някои от светините на клуба - учредителния протокол, легендарните трофеи “Улпия..

публикувано на 29.06.24 в 16:00

Софийски разкази - Старите софийски пазари

Софийски разкази - Старите софийски пазари: "В 1879 населениет вече е пораснало от почти 12 хиляди на цели 20 хиляди. Имало е множество чаршии до северната част на бул.Дондуков (днес - МС и ЦУМ), наблизо е бил и еврейският квартал. Касапската е съвпадала с района на днешния МС - крива уличка с дюкяни, пред които са били изложени части от животни...

публикувано на 29.06.24 в 15:00