Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Гости в подкаста са Мария Константинова и Мирослав Димитров

257 podcast: „Ключът към щастието не е ключ. Тирбушон е“

| обновено на 27.05.22 в 13:35
Двойно повече са водещите, впечатлението и времето в новия епизод на 257 podcast. Отива му, защото вече има и две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022. А гости на Катя Василева и Кристина Крънчева през май са телевизионните водещи Мария Константинова и Мирослав Димитров със своите истории за проявен кураж, уязвимост и решителност.

Слушайте епизода тук:

Или тук:


А те се оказаха толкова различни по отношение на нагласите си, провалите и успехите, колкото едва ли можете да си представите, докато гледате брилянтния им дует в „България сутрин“.

„Мария е вечно усмихнатата и гладната – в буквален смисъл всеки път е  много гладна след ефир, гладна и за знания и всичко да бъде перфектно“, дефинира Миро.

„Той е душата на екипа. Вечно ни кара да се смеем и винаги е готов с виц“, отвръща на свой ред Мария.

А Миро ни разказа виц и в контекста на 257 podcast

👉 Дали ги е страх от публично говорене и как го преодоляват?

👉 Как се справят в извънредни ситуации?

👉 За кого от двамата уязвимостта е слабост и за кого глупост?

👉 Защо куражът е безплатен?

Отговорите са в новия епизод на подкаста за личностно и кариерно развитие.

Разкажете и вашите интригуващи истории за проявен кураж, преживявания, предизвикателства и решения, които ви движат напред на 257@bnr.bg. Така можете да бъде следващите гости през юни. Пишете и заповядайте!

Всички епизоди на „257 podcast“ можете да откриете тук:Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба на три поколения “Сергинови: бащи и синове“ в Doza Gallery

От 7 до 14 юли 2022 г., в Doza Gallery, може да бъде видяна изложбата “Сергинови: бащи и синове“ , която представя три надграждащи дискурса на три поколения. Кирил Сергинов, Борис Сергинов и Кристиян Сергинов споделят една и съща страст към изкуството. Въпреки че всеки от тях е поел по различен път чрез своето изкуство и тримата артисти..

публикувано на 05.07.22 в 19:38

Учени от БАН представят оригинални технологии за машинна обработка на реч

През последните години всички световни технологични гиганти включват речеви услуги в техните продукти. Използването на реч става все по-предпочитан от хората начин за комуникация с машините . Най-новите постижения на Института по информационни и комуникационни технологии на БАН в тази област ще бъдат представени на 7 юли, в 11:00 часа, в зала..

публикувано на 05.07.22 в 18:31

Трета национална изложба на българския комикс в галерия „Шипка 6“

До 20 юли любителите на комиксите могат да видят третата национална изложба на българския комикс , организирана от СБХ и Сдружение „Проект Дъга“. „София Комикс Експо 2022“  е изложена в галерия „Шипка 6“ на СБХ. На нея могат да се видят над 200 произведения от 43 български автори. В рамките на събитието посетителите ще имат възможност да посетят..

публикувано на 05.07.22 в 17:04

Част от дърветата в София вече се напояват по иновативен начин

Иновативен начин за напояване на новозасадени дървета ще се прилага в  София  през летните месеци. Проектът е заимстван от община Виена, а у нас методът е разработен от Лесотехническия университет. „Поставят се зелени пликове, които се пълнят с вода, тип капково напояване. За по-продължителен период от време осигурява необходимата влажност на..

публикувано на 05.07.22 в 15:53
Адриан Николов

Адриан Николов: Основният риск пред изпълнението на бюджета е политическата нестабилност

Основният риск, пред изпълнението на бюджета и заложените в него извънредни мерки, е политическата нестабилност, коментира в ефира на Радио София Адриан Николов, икономически анализатор в Института за пазарна икономика . „Ние не знаем дали ще има ново правителство в рамките на този парламент, дали то ще е в състояние да провежда..

публикувано на 05.07.22 в 14:56

Дани Стойкова представи новата си песен

Дани идва от семейство на  музиканти, като нейната майка е музикант и вокален педагог, а от 4 годишна тя свири на пиано под нейно ръководство. Младото момиче е музикален редактор в програма "Хоризонт", завършила е бакалавър "Музикален и арт мениджмънт" и магистратура "Поп и джаз пеене", но споделя, че слуша всякаква музика. Дебютната й..

публикувано на 05.07.22 в 14:55

Стефан Цвайг разкрива личността на Жозеф Фуше в биографична книга

Венцислав Божинов от издателство "Рива" разказа пред Радио София за книгата "Жозеф Фуше – Геният на задкулисните игри и шпионажа“ от Стефан Цвайг. "Тук, когато говорим за тази книга трябва да кажа, че в нея се срещат две големи личности. Едната е писателят Стефан Цвайг, а другата е Жозеф Фуше. Жозеф Фуше малко остава в сянка. Хората, които..

публикувано на 05.07.22 в 12:28