Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Таня Скринска като бизнес дама, модна икона и вдъхновител

Снимка: Радио София

Таня Скринска е бизнес дама. Вече 15 години управлява собствен международен бизнес, свързан с фрахтоване, интермодален и мултимодален транспорт. Тя е пример и вдъхновение за много млади хора. Казва, че е изключително важно един ръководител да има силна гражданска и социална позиция. А сред най-важните качества на успешния ръководител са доверието и вниманието към всеки един служител. Тя споделя, че за нея е важно да познава всеки един от своите служители и да поддържа контакт с тях, за да има благоприятна работна обстановка:

„Най- общо казано бизнесът ми е международен, свързан с корабен транспорт и сухопътен транспорт на цели и групажни товари. В последните две години се наблюдава промяна в сектора. Транспортният бранш беше един от най-засегнатите от пандемията. Преди началото на военния конфликт имаше ръст, след тези 2 години, но отново транспортът се явява от браншовете, които са много засегнати. Много хора смятат, че България е малък пазар, но всъщност е много стратегическа като местоположение за транспорт, имаме добри предпоставки за развитието и на корабния транспорт, и на сухопътния транспорт. Това е добра предпоставка за развитието на такъв бизнес. Има доста стереотипи по отношение на жените в бизнеса. За радост в България вече има доста жени на ръководни позиции. В началото на моя професионален път бях в корпоративния бизнес - занимавах се с медицинска апаратура. Фрахтоването и транспорта бяха нещо като шанс, който получих, смятах, че това ще бъде временен период в моя живот. Попаднах в един свят, в който наистина мъжете бяха повече. Бях много млада, но си поставих за цел, че ще бъда много добра в това, което правя. И се стараех всеки ден да напредвам.“

Таня Скринска получава два пъти приза "БГ модна икона" на Академията за мода, присъдена й за успехи в бизнеса и професията, за благотворителна дейност и за елегантния й стил. Председателят на Академията за мода - проф. Любомир Стойков казва, че "Таня Скринска олицетворява единството на перфектната бизнес комуникация, модерния мениджмънт и корпоративния дрескод!". Самата Таня споделя, че стилът и облеклото са знак на уважение към самите нас и към останалите, че са важни, защото с тях създаваме първо впечатление, и че стилното облекло не е въпрос на много средства:

"Наградата "БГ модна икона" много ме радва, но и ме ангажира, защото когато получиш такова признание, трябва да го доказваш всеки ден и да докажеш, че си го заслужил и че си най-достойният да го получиш. Мисля, че усетът си за стил съм наследила от семейството си. Продължавам да смятам, че благотворителността трябва да е тиха. Не е необходимо да се афишира. Може би, защото съм дете на лекарско семейство, ми е вродено да помагам."

Скринска е пример за човек в бизнеса със социална роля и социална ангажираност. Помага и се включва с дейности в различни благотворителни каузи, свързани с деца с увреждания, възрастни хора, а в последно време подкрепя млади таланти, които нямат финансова възможност да развиват успехите си. Таня казва, че не иска да звучи самохвално, когато говори за каузите, на които е помогнала, а би искала това да бъде пример към обществото и се надява да е така.

Повече подробности чуйте в звуковия файл в разговора на Ангелина Грозева с Таня Скринска.

По публикацията работи: Никола Стоянов
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Посетителите ни с времето се превръщат в участници

Беглика фест 2022: Огледала. Лора Тодорова, организатор ни въвежда в идеята: "Фестивалът в този си формат е вече 3-4 години. КОВИД-годините промениха фестивала. Форматът се оказа успешен. Програмата продължава да се пълни. Отдавна не е събитие, което може да се изконсумира за няколко дни. Посетителите ни с времето се превръщат в участници. Имаме..

публикувано на 13.08.22 в 11:50
Богородица, Атон

Да не допускаме злото да надделее

Празникът Голяма Богородица -15.08 е и краят на постите. Повече за значението на празника от доц. Костадин Нушев – преподавател по Богословие в СУ – на живо от Света гора: "Чудотворните икони присъстват в ежедневието ни, хората отиват на място, където ще получат благословение. С литийно шествие ще изнесем иконата от Троянския манастир до мястото на..

публикувано на 13.08.22 в 10:39

Зелена сол без сол

Панаир на солта, рожден ден на резервата Атанасовско езеро и Годишни награди за биоразнообразие и климат, които ще се случат на 13 август на симбиотичното пространството на Атанасовското езеро. Подробности от Радостина Ценова от фондация „Биоразнообразие“: "Зелената сол е последната ни гордост. Опитваме се да създаваме продукти с добавена стойност...

публикувано на 13.08.22 в 09:53

Първият пълнометражен филм на Теодор Ушев “φ1.618“ акцент в кино-литературния фестивал „Синелибри“

От 8 до 30 октомври ще се проведе кино-литературният фестивал „Синелибри“ под мотото „Преоткритото време“ . Осмото издание на Международния фестивал ще се състои в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Габрово и Стара Загора. Един от акцентите тази година е „ φ1.618“ - първият пълнометражен филм на Теодор Ушев . Лентата е вдъхновена от..

публикувано на 12.08.22 в 19:02

Били Кобъм в Банско

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 12.08.22 в 18:24

Разширяват ул. "Филип Кутев", коригират река Драгалевска

От понеделник - 15 август, започва изграждане и разширение на ул. "Филип Кутев" от ул. "Атанас Дуков" до ул. "Сребърна" , с дължина над 0.6 км, съобщават от Столичната община. Участъкът се намира на юг от кв. "Хладилника". Успоредно с улицата ще се извърши и корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостово съоръжение. По време..

публикувано на 12.08.22 в 17:25
Добромир Живков

Коалиция между ПП и ДБ има потенциал да формира бъдещия победител на изборите

На предстоящите парламентарни избори можем да очакваме сходна картина, като тази която имахме в 47-ото НС, каза в предаването „Ритъмът на столицата“ социологът Добромир Живков . „А именно разделение по отношение на желанието на част от партиите за смяна на модела на управление на ГЕРБ , а от другата страна коалиция на статуквото, която да се..

публикувано на 12.08.22 в 16:50