Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Емилия Белчева - професионален експерт по здравословен начин на живот:

Как да заменим понятието "страхувам се" с "вълнувам се"

Eмилия Белчева, гост в "Добър вечер, София"
Снимка: Радио София

Емилия Белчева е професионален експерт по здравословен начин на живот. Създател на лечебната система СЕМА. Автор е на книгата "Какво е да бъдеш господар на тялото и емоциите си".
В предаването "Добър вечер, София", тя разказа нелекия път, който е извървяла, преодолявайки здравословните проблеми. Днес самата тя е мотиватор за хората с подобни преживявания.
Емилия отказва да приеме мисълта за поражение. И затова първото нещо, което казва на хората, с които се среща е "Ти можеш". Твърди, че хората най-много се нуждаят от това някой да повярва в тях.

"Много хора смятат, че не са достатъчно добри. Трябва им някой авторитетен за тях, което не значи успешен, който да им каже,че могат", смята тя. Белчева уточни, че ако не вярваме силно в нещо и не го живеем, няма как да го предадем на другите. И допълни: "Реално нашите тела излъчват това, в което вярваме – стойката, позицията на тялото, шията, гръбнака, краката. Най-лесният начин да бъдеш ментор, е да бъдеш пример. Аз отдавна замених “страхувам се” с “вълнувам се”, казва Емилия Белчева.

Какво представлява лечебната система СЕМА?
"СЕМА съчетава психика, физика, дух, душа, тяло, емоции. Открих, че когато съчетая физиологични практики с физиология, резултатът става за дни. Докато иначе ми отнема години", отбеляза тя. 

Относно книгата си "Какво е да бъдеш господар на тялото и на емоциите си" Белчева сподели: "Това не е книга която се чете, тя се изживява".

Чуйте разговора на Роман Михайлов  в звуковия файл, за да разберете още подробности.

По публикацията работи: Спаска Давранова

БНР подкасти:

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
С адв. Владимир Дончев и съдия Марияна Кънчева

Човечност, почтеност и морал

Какво се случи на десетите Национални правосъдни награди с благотворителна кауза? К ои са номинираните и кои - наградените? К ои юристи получиха призове и специални награди? Гостува проф. д-р Таня Йосифова – експерт по гражданско и търговско право, която получи нагарадата " Юрист в медиите ". "Не очаквах наградата, приех я като признание за..

публикувано на 27.11.22 в 09:44
43-о ОУ

Тук се реализират мечти

Сергей Богачев е почетен директор на вече 110-годишното 43-о ОУ: "В нашето училище кипи пулса на живота на младия човек. Във всяка класна стая се използват всички електронни ресурси. Но при нас не всичко е само учене. Имаме сериозни постижения на талантите, включително и в спортното поприще. Учениците са конкурентноспособни, всички продължават в..

публикувано на 26.11.22 в 16:00
Христо Русев

Опитът и контактите са най-ценни

Фотожурналистът Христо Русев и неговите проекти гостува oтново в рубриката "Младите легенди": "Миналата година ме поканиха в САЩ по тема отразяване на КОВИД-криза - 65 журналисти от цял свят. Имахме работа с ученици във вестници с редактори и фотографи. Опитът и контактите ми бяха най-ценни. Имахме среща с вице-президента на Нешънъл джиографик. За..

публикувано на 26.11.22 в 15:00
С Искра Хаджиева

Адресите на любовта - Георги Черкелов

Георги Черкелов преживява три брака, безброй любови и голяма трагедия Освен голям актьор и един от малкото интелектуалци в гилдията, Георги Черкелов е известен и като разбивач на женски сърца. Животът му е белязан от три брака и куп любовни афери, както и от една голяма трагедия. Първата съпруга на Велински от „На всеки километър” е..

публикувано на 26.11.22 в 14:00

Музикалната притча за пътя

Премиерата на музикално-екологичния проект "Малахитовата гора" (книга, албум и концерт) е на 30.11 в София лайф клуб. Какво да очакваме ни разказва  Мартин Иванов  в интервюто на Лили Големинова: "Тя не е просто книга, музикално произведение, джаз-квартет - как да се загубим в гората, за да намерим пътя към себе си. Тя е изпълнена с тайни и ме..

публикувано на 26.11.22 в 11:50

Птиците са индикатор за жизнената среда

Запознайте се с градските птици в Национален природонаучен музей чрез интервюто на Христина Иванова с Емилия Янкова от Дружеството за защита на птиците: "Целим да запознаем не само младите с птиците от града. Врабчетата и гълъбите въобще не са всички видове. Има много цветни и песнопойни птици, ако ги поканите на терасата или ги потърсите в парка...

публикувано на 26.11.22 в 10:48
Георги Иванов на откриването на Планетариума в София

Вдъхновени и смирени

Открива се първият планетариум "Андромеда" в София: Недислав Веселинов , отговорен да има Планетариум: "Планетариумът е уникален за софиянци, там децата ще се учат на космос. През 1972 излита първия български космически прибор и ставаме 18-а космическа сила. През 79-а станахме 6-а с участник в космически полети, също сме трети по..

публикувано на 26.11.22 в 10:33