Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За десети път “Тази Коледа чудесата правите вие“ събира средства за уязвими деца и семейства

Снимка: Фондация "За нашите деца"

За десети път,  Фондация „За нашите деца“  стартира благотворителната кампания  „Тази Коледа чудесата правите вие“ . Комплектът е докато се забавляваме в офиса с колеги или приятели да организираме различни коледни предизвикателства - коледен следобед на талантите, търг на ненужните вещи, викторина, кино в офиса и др. Сумата от продадените вещи, ще бъде дарена в полза на уязвими деца и семейства.

„Основната идея е да пробудим солидарност в повече хора, които едновременно да развиват различни дейности и да бъдат полезни инициативи, които да бъдат в подкрепа на нашите каузи. Това има една цел – когато сме повече, резултатите, които имаме като екип, стават много по-всеобхватни и много по-значими“, каза в предаването „Радиокафе“ Василена Найденова - експерт „Развитие на партньорствата“, ФНД.

Тя добавя, че тази година фондацията отбелязва 30 години от създаването си, което е повод за старта и на кампанията „Стани 1 от 30“ . Цел е 30 души да посветят рождените си дни на децата, с които фондацията работи. Кампанията обаче ще бъде дългосрочна.

„Решихме да насочим вниманието на хората, когато празнуват и да получат много подаръци – често това са нещата, които във световния живот не използват толкова, насочвайки тези подаръци, под формата на дарение, хората могат да подкрепят ранното детско развитие. Кампанията в бъдеще ще бъдат по-разширени и към хора, които имат сватба, имен ден и т.н.“, каза Василена Найденова.

Ако добавите, че със събраните средства от проведената се „Вечер на добродетелите“ , над 2500 деца ще бъдат подкрепени през следващата година.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какви са злоупотребите със средства върху икономиката?

България слиза с четири места в класацията "Индекс на демокрацията 2022" според класацията на британската група "Икономист. Утре, 8 февруари 2022 г. в литературен клуб "Перото" ще бъде представена книгата събитието "Черната книга на правителственото разхищение в България 2022". Подробности пред Радио София разказа Мила Мошелова. "Аз виждам..

публикувано на 07.02.23 в 18:18

Depeche Mode

Специално събитие, цели да ознаменува 30 години от издаването на ключовия албум на Depeche Mode "Songs of Faith & Devotion" (1993) — проект, който  не само бетонира мястото на бандата от Базилдън в алтернативната музикална история, но и почти води до нейния разпад след изтощителното и изпълнено със синтетика 14-месечно турне "Devotional / Exotic"...

публикувано на 07.02.23 в 18:07

Зависимостите - да им избягаме или да ги заменим с градивни

Колко бързо трябва да бягаш, за да избягаш от зависимостта? Този въпрос е особено подходящ към победителя в най-известния маратон по планинско бягане Иво Андреев не само заради последното му увлечение, но и защото е успял да се отърве от тежки зависимости. Пред Радио София Иво Андреев разказа как е започнал с цигарите - на 13..

публикувано на 07.02.23 в 16:31

"Пред Блока" с първи акустичен концерт

Организацията в подкрепа на млади български музиканти “Пред Блока” ще представи първия си акустичен концерт за 22023-а година. Това е първото им събитие за тази календарна година. То ще се случи този четвъртък - 9 февруари 2023 г. На сцената авторска музика, а и някои обичани от публиката парчета ще изпълнят - DeВяра и Jeko(v).  . По повод..

публикувано на 07.02.23 в 15:22

Следващият парламент трябва да приеме законови промени срещу домашното насилие

Българска платформа към Европейско женско лоби (БПЕЖЛ) излезе с Отворено писмо до ръководствата на политическите партии, гласували против Закона за изменение и допълнение на Закона за защита от домашно насилие в 48-ото Народно събрание. То е изпратено и персонално до всички депутати, присъствали на заседанието в края на януари, включително и..

публикувано на 07.02.23 в 14:29

Евелина Вълчанова изгражда структурната си живопис с релефни и златисти акценти

Всичко, което ни заобикаля, е дало сюжет за творби в самостоятелната изложба на Евелина Вълчанова с наименование "Структурна живопис" . Всъщност то подсказва общото в платната, събрани през последната година – техниката. „Може би не е точно живопис , защото има релефни натрупвания, които доближават работите до декоративното изкуство...

публикувано на 07.02.23 в 12:06
Приобщаващото образование е осъзната цел, но не всички училища се включват

Ресурсни учители обменят опит с колеги от чужбина на конференция в София

На 7 февруари 2023 г. в София ще се проведе европейска конференция на тема “Ресурсните учители и специалните образователни потребности в приобщаващото образование” .  Форумът се организира съвместно от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - София-град и Националната асоциация на ресурсните учители...

публикувано на 07.02.23 в 11:23