Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявяват 140 свободни места за филиала на 24 ДГ в столичния район "Надежда"

16
Снимка: Божидар Янев

Продължава строителството на нови детски градини в София. Общо 21 детски заведения се строят в момента в районите "Триадица", "Витоша", "Младост", "Оборище", "Овча купел", "Надежда", "Красна поляна", "Люлин", "Лозенец“, "Изгрев", "Сердика" и "Нови Искър".

Голяма част от тях трябва да бъдат завършени до края на годината.

Строително-монтажните работи по изграждане на сграда-филиал на 24 ДГ в район „Надежда“ приключва съвсем скоро, каза пред Радио София директорът на детското заведение Емилия Петрова.

"Новата сграда ще посрещне 6 групи дечица – 2 в яслена възраст и 4 в градинска възраст. Всяка къщичка от сградата е решена в различен цвят и ще приема по 2 групи", добави Емилия Петрова.

Тя обясни, че сградата е с обща застроена площ от 2200 кв/м. Всяка група ще разполага със собствена занималня и кътове за игра. Изграден е и голям физкултурен салон.

Около 140 деца ще бъдат приети в новата сграда, допълни Емилия Петрова.

Свободните места ще бъдат обявени в ИСОДЗ. Около 20 октомври се очаква да има класиране за тях, допълни директорът на 24 детска градина в район "Надежда".

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

Снимки: Божидар Янев

По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови Граждански академии за НПО под мотото "Силата е в знанието"

Тази есен  Гражданските академии за НПО  се завръщат с нови  3 издания, с богата обучителна програма обединени от мотото “Силата е в знанието“ И през новия сезон те  продължават да помагат на хората на сектора с богата обучителна програма. За втора поредна година те са в помощ на хората с големи идеи, с които искат да променят света ,..

публикувано на 29.08.24 в 12:55
Творба на Vlad Parashiv

Над 35 творби показват възприятията за свободата на 20 румънски артисти

Преди около 35 години много българи научихме, че Libertate на румънски език значи Свобода . Това отново си припомняме с изложбата, която се открива на 2 септември в столичната галерия "София прес" , в която участват 20 румънски художници. А обединяващата тема е изразена в скандиращото заглавие на концептуалната експозиция е..

публикувано на 29.08.24 в 11:28

Фалшиви доброволци злоупотребяват с името на БЧК

От Българския Червен кръст (БЧК) предупредиха за възможни злоупотреби и измами от нейно име. Повод дават сигнали за фалшиви доброволци, които са звънели на вратите на възрастни хора и са събирали дарения уж за благотворителност. БЧК не извършва продажба, реклама и разпространение на лекарства, лекарствени продукти и хранителни добавки,..

публикувано на 29.08.24 в 09:41

Над 120 събития в 3-дневния фестивал "Реките на София" в Южния парк

Над 120 събития са предвидени през следващите три дни (от 30.08. до 1.09.24) по време на традиционния фестивал "Реките на София" , който този път ще се проведе на бреговете на Перловската река в Южния парк. След гвоздеите в програмата е и конференцията „Бъдещето на Перловска река” , в която ще участват кметове на различни..

публикувано на 29.08.24 в 09:12

Водата спира на адреси в столичните ж.к. "Света Троица" и "Изток"

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по ул. „Димитър Петков“, ж.к. "Света Троица" , от „Софийска вода“ предупреждават, че на 29 август се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на: ул. „Димитър Петков“ – от ул. „Цар Симеон“ до ул. „Пиротска“, и ул. „Царибродска“ – от ул. „Пиротска“ до ул...

публикувано на 29.08.24 в 07:50
Меркурий излезе от ретроградната си фаза

Максималната температура в София слиза до 27°, валежи не са изключени

Днес до обяд над Източна България, а след обяд и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Лудогорието и планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, предимно..

публикувано на 29.08.24 в 07:20
цар Стефан Душан и българската му съпруга Елена Срацимир

Адресите на любовта – цар Стефан Душан и българската му съпруга Елена Срацимир

Адресите на любовта днес се пренасят в 14 век. Няма как да подминем приказната история на един от най-великите царе на сръбската средновековна държава - Стефан Душан и красивата българска принцеса – Елена Срацимир. Изпод хрониките и митовете ще проблесне една любов, започнала като династичен брак и стигнала до висините на чувствата. Като..

публикувано на 28.08.24 в 21:10