Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Целуни ме, Кейт" - нов мюзикъл на сцената на Музикалния театър

Снимка: Радио София

Гости в предаването "Радиокафе" бяха Кристина Кокорска - Криста и Марчо Апостолов. Те са двама от солисите в мюзикъла "Целуни ме, Кейт", който ще се състои в Националния музикалния театър през декември 2023 година. По думите на Апостолов Бургаската държавна опера е направила това заглавие, като тогава музикален продуцент е била Евелина Кънева. Той уточни, че постановката е доста променена и резултатът е по-различен.

Кокорска сподели мечтата си да стане оперна певица, но животът й е предоставил друга възможност. Тя отбеляза, че Марчо Апостолов е присъствал плътно в работния процес и много е помагал. Той посочи, че пиесата се опира на изконо

"И дава самочувствие, че излизайки от нея и работейки в нея си даваш сметка, че се докосваш до нещо много стойностно", каза Апостолов. И допълни:

"Това е един американски опит. Първите американски опити за еквивалент на американския успех са в началото на 20 век, когато славата на оперетата е достигнала до Америка. Да не говорим, че всичкото продуцентско-изпълнителско общество е прогонено заради фашисткия режим от Европа в Америка и всички евреи, които поддържат този бизнес заминават за Америка и започват да поддържат там своя бизнес."

По думите му мюзикълът е един американски опит да се репликира успеха на оперетата. В много отношения той носи чертите на оперетния жанр, а не точно на оформилият се по-късно американски мюзикъл.

"Много ми е интересно да експериментирам с гласа си и много се старая да го правя не така лековато, а ако ще го правя, да го правя така, както трябва. Иначе няма да се захващ