Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Стоименов: Район "Лозенец" се развива точно така, както трябва

Снимка: архив

През последните години „Лозенец“ се развива точно по начин, какъвто трябва да бъде, смята дългогодишният жител на района Ивайло Стоименов.

„Доста тротоари се направиха, на улицата, на която живея „Миджур“ беше върната традиционната настилка – павета, но се оказа, че е много добро решение, защото изглежда по-класно, по-приятно, но и забавя автомобилите и много по-добре изглежда, когато завали дъжд. На фона на това, че районните кметове разполагат с доста ограничен бюджет, всичко което се случва е един голям бонус“, каза Стоименов.

Като брокер, той добави, че „Лозенец“ е един от най-търсените райони, с най-висока цена. Ивайло Стоименов обаче, е скептично настроен към новите жилищни комплекси в „Лозенец“ – „Витоша“, „Манастирски ливади“ и „Кръстова вада“.

По отношение на кв. „Витоша“, той обясни:

„Смятам, че не трябваше да се стига до това да има нов квартал. За съжаление, той вече е там. Мисля, че там нещата биха могли единствено да се подобряват, ако не се продължава с безразборното застрояване. Бих искал да обърна внимание и на два други проблема, които са извън юрисдикцията на