Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Александрова - Сани за пътя към успешната реализация в чужбина и семейните ценности

Снимка: Радио София

Александра Александрова - Сани е психолог, която живее и работи в Англия. Тя бе гост в предаването "Добър вечер, София" и разказа за своя житейски и професионален път.

Ето какво ни сподели Сани:

"Работя в Националната пробация във Великобритания, където водя групи на хора извършили престъпления. Целта на нашата работа е да помогнем на хората да овладяват емоциите и мислите си, за да могат да взимат най-добрите решения за себе си. Това включва и семейството, защото имаме група от хора извършили домашно насилие", разкри тя.

По думите й когато овладеем своите импулси ние ще сме щастливи, а не агресивни. До своето професионално призвание Сани достига с много труд и вяра, че това, което иска да прави е правилното нещо.

Пътят към успешната реализация в чужбина.

"Българите сме доста упорити и работливи и това всъщност се харесва и затова сме търсени", разкри Сани. Разбира се, нещата стават и с подкрепа от близки и приятели, които тя за щастие има около себе си.

Семейните ценности.

"Ако започнем да работим заедно и сме на една планета, това е стартът. Всеки един в едно семейство трябва да се чувства чут, разбран, уважаван, подкрепен и обичан, но всеки има лична отговорност да се грижи за своето здраве – физическо, психическо и емоционално. Важни са не само задълженията, но и това двамата партньори да правят неща, които ги карат да се чувстват щастливи и себе си", посочи психологът и добави, че двама партньори трябва да останат такива, дори когато станат родители, като си отделят нужното внимание.

"Ние всички имаме роли, както в семейството, така и в обществото, но в едно семейство ролята да бъдеш партньор е една, а ролята на родител съвсем различна, но и двете са изключително важни", допълни тя.

Освен да познаваме себе си, важно е да говорим с уважение един с друг и да слушаме другия човек, съветва още Александра Александрова - Сани.

Още интересни аспекти от разговора на Крис и Деси в звуковия файл.

По публикацията работи: Спаска Давранова

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Янакиев

Иван Янакиев, БДВО: Трябва да обогатяваме и надграждаме езика

Силата и ролята на комуникациите в днешно време са особено важни в отправянето на послания по значими за обществото теми. Това е мултидисциплинарна област, изискваща комплексни умения, динамиката на развитието дори е още по-голяма от тази на технологиите. Експертите в тази област трябва да са не само за пример в изказа, но чрез медиите..

публикувано на 24.05.24 в 17:54

БЕРОН - правописен и правоговорен речник на едно място

Дигиталната езикова платформа за Б ългарски е зикови р есурси он лайн ( БЕРОН ) – версия на официалния правописен речник на българския език, вече помага на ученици и възрастни, които държат да се изразяват добре и да пишат правилно думите, да спазват граматичните правила. Съдържанието на БЕРОН се разработва от езиковеди от Секцията..

публикувано на 24.05.24 в 16:32

Мисията ми е не просто да съм известен, а да предам посланието на музиката

В предаването “Добър вечер, София“ Роман и Яна посрещнаха рапъра FYRE , който представи своята песен "Дишай" - част от новия му албум "Откровение III: Новорождение". Песента е поредното музикално предложение от младите хип-хоп артисти, което не само приковава и увлича своите слушатели, но и носи смислени послания, които доказват силата..

публикувано на 24.05.24 в 16:20

Ще окаже ли влияние върху избирателите делото срещу Тръмп?

Тази седмица приключи изслушването на свидетели в делото срещу бившия американски президент Доналд Тръмп за плащане на пари за купуване на мълчание с цел повлияване на изборите през 2016-а. В залата на съда в Манхатън продължи разпита на ключовият свидетел – бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен, като защитата се опита да постави под съмнение..

публикувано на 24.05.24 в 15:25
Дамян Дамянов, художник, илюстратор, автор на

"Шекспир за деца", стикери за Вайбър и "Под езика" представи художникът Дамян Дамянов

Дамян Дамянов е художник и писател. Автор на проекта “Под езика“, на стикери за Вайбър, посветени на 24 май, художник на книгата "Шекспир за деца“. Освен всичко това, Дамян Дамянов е баща на 12-годишната Яна, която е от поколението изключително свързано с дигиталните устройства, поколение, за което целият свят минава през екрана. Но Яна..

публикувано на 24.05.24 в 14:29

Васил Терзиев: Деца, обичайте книгите, не спирайте да търсите знанието!

По случай 24 май столичният кмет Васил Терзиев поздрави софиянци пред паметника на Кирил и Методий и Народната библиотека с думите: "Празнуваме един от най-светлите и вдъхновяващи български празници. Ден, посветен на великото дело на светите братя Кирил и Методий, които ни дариха с азбука и писменост, поставяйки основите на нашата идентичност,..

публикувано на 24.05.24 в 14:14