Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни слънчево и топло време, но със сутрешни мъгли

Снимка: архив
През днешния ден ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на отделни места в котловините и низините ще има мъгла или ниска облачност, а след обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност, която ще се увеличава.

Ще духа слаб южен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 23° и 28°, в София - около 24°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще бъдат 21°-23°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето преди обяд ще бъде 1 бал, след обяд - 2 бала.

По публикацията работи: Елица Елефтерова - Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Психологът Димитър Драганов

"Красивото чудовище" - книга за многообразните проявления на нарцисизма

Психологът Димитър Драганов разглежда темата за нарцисизма в новата си книга „Красивото чудовище“ . Това е втората му прозаична книга, в която разкрива хоризонтите на темата за многообразните проявления на нарцисизма и нарцистичното личностно разстройство. "Красивото чудовище“ е един красив оксиморон . Тук става въпрос за един психологически..

публикувано на 08.10.24 в 13:06
Woomb - в началото дуо, а днес група, която печели международно внимание

Българската група Woomb е сред номинираните за наградите MME Public Choice Award

Казват, че добрите новини идват бързо. За българската музика такава новина е свързана с една българска група, която екстремно набира популярност на музикалната сцена у нас. Става дума за Woomb,  познати и от конкурса за нова българска музика на БНР – “Златна пролет", където спечелиха тазгодишната награда в категорията "Евросоник" ...

публикувано на 08.10.24 в 11:51

Издателство "Просвета" с нова инициатива - "От ученици за ученици"

В началото на учебната година издателство “Просвета” започна нова голяма инициатива “От ученици за ученици” . Целта на иновативната идея е да предостави възможност на учениците сами да създават уроци и да обяснят учебния материал със свой подход и по близък до тях начин . Първите уроци, създадени от ученици за ученици, вече са налични в..

публикувано на 08.10.24 в 11:35

Развитието на сектора на разплащанията - тема на конференция в София

Плащания от сметка към сметка за закупуване на стоки и услуги, при които вместо банкова карта се ползва и QR код, са тема на конференцията DIGI PAY, която ще се проведе днес в столичния Интер Експо Център, съобщиха организаторите от сайта DigiPay.bg, цитирани от БТА. Това е една от областите, в която се очакват най-много иновации след влизането в..

публикувано на 08.10.24 в 10:25

В Лесотехническия университет откриват нова модерна клиника за дребни преживни животни

На 22 ноември в Лесотехническия университет ще бъде открит чисто нова оборудвана клиника за дребни преживни животни , която е неразделна част като основно звено към Ветеринарномедицинския факултет в София . Това заяви ректорът на Лесотехническия университет  доц. д-р Христо Михайлов .  По думите му освен в досегашните лаборатории, зали и учебно..

публикувано на 08.10.24 в 09:26

В Столичния градски транспорт заплашват с протест, ако не вдигнат заплатите

Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ подготвя протестни и стачни действия на работещите в общинските транспортни дружества на София. Причина за това е социалното напрежение в столичния градски транспорт, което допълнително се повиши след проведена на 4 октомври среща с кмета на София Васил Терзиев и зам.-кмета по транспорта Илиян Павлов,..

публикувано на 08.10.24 в 08:55