Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания.
Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са Гергана Пейкова, Боян Бочев, Мартен Роберто и Прея.
Да започнем деня си заедно!

Публикации

Накъде в София

МУЗИКА Концертът "Деца свирят за деца" и спектакълът "Пътешествието на Коломбина" ще бъдат представени в рамките на детската програма  на 33-ия Новогодишен музикален фестивал. Концертът на възпитаници на Националното музикално училище "Любомир..

публикувано на 20.12.19 в 09:45

На Игнажден внимаваме за полазника

Православната църква почита днес църковния празник на Свещеномъченик Игнатий Богоносец /Предпразненство на Рождество Христово/, наричан от народа Игнажден. Игнатий Богоносец бил ученик на Свети Йоан Богослов. По-късно става епископ на..

публикувано на 20.12.19 в 08:15

Оркестърът за народна музика на БНР с образователен концерт за гъдулката

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов продължава проекта „Тайните на българските инструменти“ на предколеден концерт на 19 декември от 19.30 часа в Първо студио на БНР. Във второто му издание -..

публикувано на 19.12.19 в 12:28

Дарения ще направят "Коледно чудо" за десетки възрастни хора

В навечерието на светли празници като тези, които наближават, все по-често се чуват призиви да вярваме в чудаса, но и ние самите да правим добро. За трета поредна година гражданската организация Чудотворници организира кампания Коледно чудо с..

публикувано на 19.12.19 в 11:13

Накъде в София

КОНЦЕРТ На 19 декември, от 19.00, в кино “Люмиер” ще се проведе коледния концерт на Детския радиохор на БНР ”Бяла Коледа” . Диригент е Венеция Караманова, акомпанятор е Светлана Ананиевска. В програмата са включени коледни песни от европейски и..

публикувано на 19.12.19 в 09:22

Разпродадоха билетите за концерта на Детския радиохор

Детският радиохор на Българското национално радио ще представи своята “Бяла Коледа” в празничен концерт на 19 декември от 19.00 часа в кино “Люмиер” в рамките на Новогодишния музикален фестивал на НДК. “Добрата новина е, че дни преди датата на концерта,..

публикувано на 18.12.19 в 09:25

Накъде в София

КОНЦЕРТИ На 18 декември от 20.00 часа в кино „Люмиер Лидл“ един от най – добрите ни джаз пианисти Живко Петров ще представи пред своите почитатели последния си албум „Ten” . Събитието, е част от програмата на Новогодишния музикален фестивал и..

публикувано на 18.12.19 в 08:50

КО-ОП с второто издание от поредицата поп-ъп-и за илюстрация

От 17 до 20 декември КО-ОП представя второто издание от поредицата поп-ъп-и за илюстрация. В деня на първия си рожден ден, пространството за изкуство и събития ни среща отново с млади български илюстратори, като им дава свобода да се представят по..

публикувано на 17.12.19 в 14:43
Захари Карабашлиев

Захари Карабашлиев - най-търсен български автор на Столичната библиотека

Столичната библиотека връчи годишните си награди за българска литература. С най-престижната статуетка за "Писател на годината" беше отличен един от най-успешните родни автори в последните години. Захари Карабашлиев получи признанието за..

публикувано на 17.12.19 в 14:28

Божидара тренира самбо за "Спешъл олимпикс" и иска да стане... командос

Божидара Ангелова е смела и активна млада дама, второкласник и истински боец по дух. Родена е със синдром на Даун и е едно от децата на „Българската Коледа“. Има късмета да се роди като близнак в семейство, което безкрайно много я обича и..

публикувано на 17.12.19 в 12:01