Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.


Публикации

Интересни ли са рекламите (особено тези на играчки)

С най-малките ни събеседници от 29-а детска градина „Слънце“ разговаряхме в "Радиолексикон" за някои по-сериозните неща от живота - рекламите и телевизията като цяло… Рекламите на играчки са любими на децата. Сигурно не им е лесно на родителите да..

публикувано на 18.11.19 в 11:38

Хората са различни... Ценното е, че могат да са приятели

Защо хората по света изглеждат по различен начин? Труден въпрос, безспорно, дори за възрастните. Малките приятели на Радио София от 29-а детска градина "Слънце" обаче нямат никакви предразсъдъци и въображението им се развихри... Причините са много и..

публикувано на 11.11.19 в 11:15

Въздухът, без който не можем

В предаването "Радиолексикон" попитахме малките приятели на Радио София от 29-а детска градина "Слънце" без какво не може да живее човек. Много бързо разбрахме, че това са четирите елемента: храна, вода, въздух и приятели. Децата подробно ни..

публикувано на 04.11.19 в 18:21

Идва най-страшният ден в годината

Наближава Хелоуин - един от любимите празници на децата, когато те могат да развихрят въображението си и да се трансформират във всичко. Затова и малките ни приятели от 29-а детска градина "Слънце" бяха така добри да ни разкажат защо това е най-страшният..

публикувано на 29.10.19 в 12:07

Кой ни се кара и кой ни глези най-много

Голямата борба вкъщи, когато има малко дете, е да спечелиш любовта му. Затова и с малките приятели на Радио София от 29-а детска градина „Слънце“ обсъдихме кой е най-строг вкъщи. Разбира се поискахме да разберем и кой е най-внимателен и към кого те..

публикувано на 21.10.19 в 12:19

Какво ни кара да хълцаме

В най-детското предаване в ефира на Радио София разбулихме мистерията зад едни от най-обичайните неща, които се случват на човешкия организъм ежедневно. Започнахме с това кога ни настръхва кожата, продължихме да разнищваме защо хълцаме, защо ни къркори..

публикувано на 14.10.19 в 12:11

Таратор, спанак и други любими храни на децата

Малките приятели на Радио София от 29-а детска градина "Слънце" този път влязоха в ролята на специалисти по храненето.  Естествено най-напред поискахме да узнаем коя е любимата им храна. Едва ли ще останете учудени, че това се оказа тараторът. Просто..

публикувано на 05.10.19 в 14:47

Къде живеят вещиците

Вярвате ли в магията? В предаването "Радиолексикон" говорихме точно за нея, но в едно по-специално проявление - вещиците! И така научихме лични истории на деца, които са срещнали вещица в гората. Те казаха, че били на Витоша, но и в другите гори може да..

публикувано на 03.10.19 в 14:51

Да бъдеш в първи клас - на ново място с нови приятели

В "Радиолексикон" разговаряхме с бъдещи първокласници, които се приготвят за училище чакат с нетърпение първия училищен звънец. Децата от 29-а детска градина "Слънце" бяха така добри да ни обяснят, че не навсякъде по света децата ходят на училище,..

публикувано на 16.09.19 в 11:05

За красотата на уличното изкуство

Има много различни видове изкуство, за които децата могат да говорят с дни, затова в предаването "Радиолексикон" избрахме един конкретен вид - уличното изкуство във всичките му форми. Така разбрахме от малките ни приятели от 29-а детска градина "Слънце"..

публикувано на 10.09.19 в 10:30