Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Турагент

Предаване за пътешествия и приключения.

Ние предлагаме и разказваме в събота от 10 до 11 часа, а дестинациите избирате вие

Приятен път!

Гид е Антония Руменова.


Публикации

Село Бърдарски геран - столицата на банатските българи

В „Турагент“ пътуваме из Северозападна България. В община Бяла Слатина, има едно малко, но доста известно село - Бърдарски геран, населено с банатски българи. До него води само един път, свършващ там. Не можеш да сбъркаш. И дори тръгнал за другаде, можеш..

публикувано на 05.08.19 в 13:36
Наричат Чепеларе „зимната олимпийска столица на България“

Чепеларе и Пампорово привличат с природа и активности

Има места, които още с първия досег оставят трайна и силна следа в душата. За магията на Родопите има толкова много изписано, снимано и разказано... Нареждаме се и ние на опашката от разказвачи и тръгваме към една от най-живописните планини в България, с..

публикувано на 30.07.19 в 12:50

Колкото по-рано децата излизат сред планината, толкова по-лесно я обикват

На каква възраст е подходящо да заведем детето в планината? Това е въпрос, който си задава не един и двама родители. А да видиш няколкомесечно бебе, със сигурност, не е прецедент, както и да видиш вече около 10-годишно дете, което неспирно плаче и не..

публикувано на 15.07.19 в 12:20

"Бъди активен", празнувай във Велинград

В спа столицата на България се откриват традиционните Велинградски празници на културата под наслов „Бъди активен". Посещавайки ги може да съчетаете полезното с приятното - хем да отдъхнете, да се възползвате от чудодейната сила на минералната вода, хем..

обновено на 06.07.19 в 10:33

Ангелкова: При нарушения на плажа, ще сме безкомпромисни!

До момента няма констатирани сериозни нарушения на договорите за стопанисване на плажове по българското Черноморие, както и за недопускане на туристи на свободните зони , коментира в интервю за предаването на Радио София "Туарегент" министърът на..

публикувано на 17.06.19 в 13:49
Крепостта

Изграждат крайградски парк при средновековната крепост “Урвич”

Изграждането на крайградски парк, с експониране на архелогическите находки при Средновековната крепост „Урвич“, предвижда Столичната община. На последното заседание на Столичния общински съвет беше прието безвъзмездното управление на имота за срок от 10..

публикувано на 07.06.19 в 10:05

Гладиаторски битки и антични ритуали огласят Свищов за пореден път

Първият в България и на Балканите Фестивал на античното наследство „Орел на Дунава“ ще се проведе за 15-и път в Свищов и в близкия до него римски град Нове, от 7 до 9 юни 2019 г.  Умения, сила, римски оръжия и облекла ще покажат над 200 реенактори от..

публикувано на 03.06.19 в 17:50

Провери времето и тръгвай с "Торбалан" към планината

В „Турагент“ ви срещнахме с Боян Пресолски, който е основател и управител на Сдружение "Българска Организация на Хижите с Обсервация". Каузата на организацията е да оборудва хижи и заслони в България с интернет, онлaйн метеорологични станции и уеб..

публикувано на 25.05.19 в 12:30

Всеки желаещ с колело и каска е добре дошъл в Априлци за "Байканджии 2019"

С пълна сила върви регистрацията на желаещи да се включат в петото издание на състезанието по планинско колоездене "Байканджии 2019", насрочено за 1 юни в старопланинския ни курорт Априлци. Как се съчетават еко, културен и здравен туризъм в едно,..

публикувано на 20.05.19 в 14:44

В Старосел можете да се запознаете на живо и отблизо с животни без клетки

За Старосел вече сме разказвали в Турагент . Селото е в община Хисар и е на границата между Същинската Средна гора и  Горнотракийската низина.  Селището стана особено популярно след 2000 година, когато екипът на археолога Георги Китов откри там..

публикувано на 18.05.19 в 13:10