Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Новото нормално

Информации и идеи за времето, което прекарваме у дома - волю или неволю.
Останете си вкъщи, ама не стойте.
Занимавайте се с дейности, които са полезни за вас, за близките ви, за непознатите, за професионалното ви развитие.

Публикации

Кристина Крънчева: Ще забравим лошото, ще се върнат нормалните отношения

Социалната дистанция повлия в много голяма степен на правилата в бизнес етикета и протокола. Много от компаниите вече използват отдалечен достъп и хоум офис, като преките контакти са намалели много. Сега, след облекчаването на наложените мерки заради..

публикувано на 11.06.20 в 11:48

"Урок по български" - не само възхвала, но и укор

2020-а е годината, в която честваме 170 години от рождението на най-значимия български поет и писател Иван Вазов. Театър "Българска армия" почита Вазовото творчество с премиерата на поетичния спектакъл "Урок по български", създаден по цикъла от оди..

публикувано на 10.06.20 в 12:28

"Хроники на инфодемията" - АЕЖ в битка срещу дезинформацията

“Хроники на инфодемията” е новата поредица на Асоциацията на европейските журналисти, посветена на различни посегателства срещу истината. Тези посегателства са най-разнообразни – от умишлено прикриване на информация, както в началото на разпространение..

публикувано на 09.06.20 в 12:05

"Булгаргаз" връща 59 млн. лв. на клиентите на "Топлофикация" - София

В „Топлофикация София“ ЕАД са получили от "Булгаргаз" ЕАД проект на споразумение с изчислените суми за възстановяване по договорите за доставка на природен газ за периода 5 август 2019 г. - 31 март 2020 г., съобщават от пресцентъра на „Топлофикация..

публикувано на 08.06.20 в 15:54

София има своето ново пространство за събития - "Платформа А6"

Ново пространство за култура и събития отвори врати в София. "Отвори врати" образно казано, защото всъщност цялото то е на открито. Нарича се "Платформа А6" и е част от Националния дворец на културата. "Платформа", тъй като е абсолютно мултифункционално,..

публикувано на 05.06.20 в 17:50

Не изхвърляйте излишните книги, има кой да се погрижи

Втори шанс за книги, които са “ненужни”, предоставя собственичката на арт пространство в квартал "Слатина". Тя се е заела със събирането и сортирането на стари книги, които да направи достъпни за читателите, като ги подреди в библиотека на тротоара.  Тъй..

публикувано на 04.06.20 в 09:56
Театър

Всички актьори от Армията проверени за коронавирус

Дни преди първите срещи с публиката, целият актьорски състав на театър "Българския армия", заедно с всички останали служители и техните семейства, са минали през тестове за коронавирус, съобщиха от театъра.  Тестовете са направени с помощта на..

публикувано на 03.06.20 в 14:57

Около 500 номинации за най-добра стартираща компания за дни

Стартъп екосистемата в България отбеляза сериозно развитие през последните години и се повишава качеството и това личи от участниците и победителите в конкурсите в тази сфера, заяви пред Радио София  Иван Василев от Управителния съвет на BESCO -..

публикувано на 02.06.20 в 12:35

Отварят театрите, закритите помещения на заведенията и детските занимални

От днес врати за посетите отварят отново театрите, салоните за изкуства и танцовите школи. Клиенти ще посрещат също закритите помещения на ресторанти, сладкарници и барове. Позволение да започнат дейност имат и СПА центровете, игралните зали и..

публикувано на 01.06.20 в 09:35

Сатиричният театър открива летния сезон с „Мъжът ми е виновен“ на Силвия Лулчева

Моноспектакълът на Силвия Лулчева „Мъжът ми е виновен“ ще открие летния сезон на Сатиричния театър на 8 юни, на сцената на открито в „София тех парк”. На 9 юни отваря и Голямата сцена на театъра с „Шеги на любовта“ по Чехов. На 11 юни Димитър Живков..

публикувано на 29.05.20 в 12:01