Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Новото нормално

Информации и идеи за времето, което прекарваме у дома - волю или неволю.
Останете си вкъщи, ама не стойте.
Занимавайте се с дейности, които са полезни за вас, за близките ви, за непознатите, за професионалното ви развитие.

Публикации

"Ден на революция в храненето" увлича децата в света на здравословните храни

Започва кампанията „Ден на революция в храненето“, организирана от Фондация "За храната". Инициативата ще продължи до 17 май и ще представи онлайн работилници за деца, свързани със здравословните ястия на нашата трапеза. Неправителствената..

публикувано на 15.05.20 в 10:50
Тео Чепилов

"До последен зъб" - да си представим най-лошото, за да ни е по-леко

Първият български онлайн литературен сериал разказва за "корона апокалипсиса". Негов автор е Тео Чепилов , когото познаваме като сценарист на продукции като "Под прикритие", "Домашен арест" и "Дъвка за балончета".  Действието на  "До последен зъб" се..

публикувано на 14.05.20 в 12:15

Заради ограниченията децата преоткриват игрите на родителите си

След принудителната самоизолация със сигурност децата вече са зажаднели за игра навън със своите приятели, а не със своите родители, баба и дядо или братя и сестри.  “Играта е важна за всяко едно дете, независимо дали е било в стресова ситуация, като..

публикувано на 12.05.20 в 13:41

Какво трябва да знаем преди да си вземем куче вкъщи

Многобройни са сведенията за позитивните ефекти от съжителството с домашен любимец върху физическото и психическото ни здраве. Освен компания в изолацията, кучетата се превърнаха и в легитимен повод хората да могат да се разхождат, когато все още мерките..

обновено на 11.05.20 в 17:32

Самоусъвършенстване в домашни условия с помощ от Агенцията по заетостта

Агенцията по заетостта поде инициатива в помощ на всички, които биха искали да направят нещо полезно за себе си, докато все още са у дома, подготвяйки се за по-плавно завръщане на работа или започване на нова работа. Първото предложение от новата..

публикувано на 08.05.20 в 17:13

Артисти и зрители съставят и изпълняват Домашен културен календар

Домашен културен календар кани вечер на онлайн поетични четения, театрални спектакли, музикални изяви и дори езикови уроци вече повече от месец. „Решихме в тази обстановка да направим по-видими труда и творчеството на артистите, с които работим и по..

публикувано на 07.05.20 в 10:40

Милена Боева: Гледам да извличам положителната страна от дадена ситуация

Милена Боева e родител на дете с детска церебрална парализа, хидроцефалия и ретинопатия, чиято мечта e повече деца, като сина ѝ Явор, да имат своето място за грижа и развитие. Тази мечта вече е на път да се сбъдне напълно, като също разчита да доброто..

публикувано на 05.05.20 в 13:30

Самоизолацията преоткрива гледките през прозореца

В тези времена, в които да останеш вкъщи означава да спасиш живот, всички сме принудени да забавим темпото. Настъпващото хубаво време ни приканва да излезем навън, но на първо място, да излезем по-бързо от хватката на новия коронавирус Covid -19 ни дава..

публикувано на 04.05.20 в 10:36
Две от картините, нарисувани от Йордан Георгиев

Млади художници "слагат маски" на световноизвестни портрети

Картини, световно известни портрети, които са се превърнали в емблема, ще бъдат интерпретирани в духа на времето от членове на школата „Новите Майстори“ в Кюстендил , а след падането на извънредното положение виртуалната изложба ще бъде подредена в..

публикувано на 01.05.20 в 16:16

Да поемем на далечно "пътуване без паспорт", но с книга

Започва кампанията #ПътувамБезПаспорт, която заменя географските пътешествия с тези на нашето въображение, чрез книгите, които сме прочели. Предизвикателството този път е във въпроса „Коя е книгата, която те отведе най-далече“. Невена..

публикувано на 01.05.20 в 12:03