Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Новото нормално

Информации и идеи за времето, което прекарваме у дома - волю или неволю.
Останете си вкъщи, ама не стойте.
Занимавайте се с дейности, които са полезни за вас, за близките ви, за непознатите, за професионалното ви развитие.

Публикации

Йоанна Дочевска: Много българи вече осъзнават нуждата от спорт

Спортът е амбиция, емоция и вдъхновение, иницииран от хората за хората и се основава на личните убеждения за интегритет, отдаденост и справедливост, както и на принципите на „честна игра“, работа в екип, дисциплина, равен старт и недискриминация...

публикувано на 30.06.20 в 16:24

"Солунските съзаклятници" - вече на откритата сцена на Театър "София"

Драмата „Солунските съзаклятници“ на Георги Данаилов ще бъде първото представление на новата "Сцена на стълбите" на Театър София, която се намира пред сградата на театъра в парка "Заимов". Постановката ще се играе на 1 юли от 20.30 часа. "Солунските..

публикувано на 29.06.20 в 12:26

Нуждите на бизнеса са на първо място при подготовката на кадри в ТУ-София

Техническият университет предлага две нови специалности за предстоящата учебна 2020/2021 година. Студентите ще имат възможност да се обучават по „Автомобилна електроника“ и „Стопанска информатика на немски език“, или да изберат развитие в някоя от..

публикувано на 25.06.20 в 15:00

Онлайн платформа обединява всички българи по света

Сдружение „Тук-Там“ стартира онлайн мрежа за българи по целия свят. На платформата tuk-tam.bg онлайн потребителите могат да намерят актуална и полезна информация за живота и кариерните възможности в България, обяви за работа и профили на водещи компании...

публикувано на 22.06.20 в 16:52

Пандемията не е сплотила нацията

Според 63 на сто от българите пандемията по-скоро разделя, отколкото обединява нацията пред общата заплаха, сочат данни от национално представително проучване на "Екзакта Рисърч груп", проведено в периода 6-13 юни. На квотен принцип "лице в лице" са..

публикувано на 19.06.20 в 13:42

Своге вече със свой гвардейски отряд

За първи път в своята история, Своге ще може да се похвали със свой гвардейски отряд. Събитието стана възможно благодарение на успешното сътрудничество и конструктивен диалог между общинското ръководство и представители на Министерство на отбраната...

публикувано на 18.06.20 в 12:43

По районите назначават служители за услуги по домовете на хора в нужда

Пазаруване, плащане на битови сметки, заверка на рецептурни книжки са сред основните дейности, с които от “Патронажна грижа“ ще помагат на възрастни хора и лица с увреждания, и то извършвайки услуги в домашна среда. Целта е да се ограничат контактите..

публикувано на 17.06.20 в 15:38

"Светът не е спирал да се върти" и важните теми остават

На 18 юни в Гьоте институт ще бъде открита изложбата "Светът не е спирал да се върти", вдъхновена от значими обществени теми, които в месеците на пандемията отстъпиха на заден план, но сега, със завръщането към "новото нормално" отново ще бъдат на дневен..

публикувано на 16.06.20 в 11:23

Тръгна сайт с условията за пътуване и престой в ЕС

Европейската комисия представи сайт , в който пътуващите в Европейския съюз могат да проверят какви са условията в държавата, към която са се насочили.  Предвижда се данните да бъдат постоянно обновявани и да бъдат подавани от държавите в ЕС. В сайта може..

публикувано на 15.06.20 в 15:33

Стената пред "Театър 199" вече и с отпечатъците на Стефка Янорова, Владимир Карамазов и Стефан Вълдобрев

Владимир Карамазов, Стефан Вълдобрев и Стефка Янорова оставиха свои отпечатъци от ръцете си на Стената на славата пред "Театър 199". Събитието днес съвпада с 55-годишнината, откакто трупата е отворила врати за публика. Тримата актьори бяха..

публикувано на 12.06.20 в 16:05