Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Новото нормално

Информации и идеи за времето, което прекарваме у дома - волю или неволю.
Останете си вкъщи, ама не стойте.
Занимавайте се с дейности, които са полезни за вас, за близките ви, за непознатите, за професионалното ви развитие.

Публикации

Животът на село става модерен

Наред с масовото обезлюдяване на селата, изтегляне към големите градове и чужбина, от години вече се прокрадва и една обратна тенденция - на завръщане към простия селски живот. За много хора технологиите са възможност да работят дистанционно, докато се..

публикувано на 23.07.20 в 14:46

Споделените пространства - основополагащ камък в новата социална къща

През последните години се появиха различни споделени работни пространства, във които фирми или хора със свободни професии могат да наемат свой работен кът. Доколко тези пространства са приложими у нас, как се е отразила на тях карантината заради..

публикувано на 21.07.20 в 09:50

Мораториумът върху плащанията към банките - глътка въздух за потребителите

По искане на Асоциацията на банките БНБ удължи срока за подаване на искания за отсрочване на задължения с три месеца. Така новият срок, в който клиентите могат да поискат отсрочка за кредитите си, е 30 септември т.г. Това автоматично удължава и срока за..

обновено на 20.07.20 в 15:26

Младото поколение се надига и няма да спре до исканата промяна

Протести заливат не само София, но и цялата страна, както и българските диаспори в чужбина. Желанието за подобряване на живота в България мотивира да излязат на улицата както живеещите тук, така и тези, които са избрали друга държава, но очевидно искат да..

публикувано на 20.07.20 в 11:07

Сватби по време на пандемия - има ги, но са голяма рядкост

В една от любимите ритуални зали в София - тази в "Красно село", сватбеният сезон е в разгара си, но в ситуация на извънредна епидемична обстановка. Изискването на кмета на София Йорданка Фандъкова, само 50% от обема на ритуалните зали да бъдат заети от..

обновено на 17.07.20 в 12:15

Всички масови изяви за "Горешляците" в Банкя са отменени

От 15 юли по традиция се отбелязват Празниците на минералната вода, здравето и дълголетието "Горешляци" в Банкя. Тази година, обаче, са отменени всички масови изяви, които обикновено съпътстват празничните дни.  Няма да се проведат добре познатите..

публикувано на 15.07.20 в 12:53

Националната галерия поднася "Цветя за медиците"

Изложбата „Цветя за медиците“, която ще бъде открита на 14 юли в Двореца, представя избрани творби от фондовете на Националната галерия, обединени тематично чрез най-интимните измерения на изкуството – цветята с тяхното многообразие и хармония. В..

публикувано на 14.07.20 в 10:15

Работилници и документално кино в двора на столично училище

В разгара на лятото, на 22 и 23 юли в двора на 139-о училище "Захарий Круша" ще гледаме два документални филма, които разглеждат темите “Възможното висше образование през примера на университета "Унитиера" и “Играта като универсален и естествен..

публикувано на 13.07.20 в 11:25

Музеят на пчелата в София търси доброволци

Музеят на пчелата в София търси доброволци, които да влязат в ролята на екскурзоводи по време на ваканционната програма за децата през лятото. Идеята е доброволецът да посрещне гостите на музея и да разкаже малко повече за историята на музея, както и..

публикувано на 08.07.20 в 10:00

Плащанията към НАП София - вече само по електронен и банков път

От 1 юли плащанията на данъци и осигурителни вноски в 13-те офиса на Националната агенция по приходите (НАП) в София ще могат да се извършват без такси, чрез използване на физическите ПОС терминали на приходната агенция, както и чрез електронната услуга за..

обновено на 01.07.20 в 08:51