Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Новото нормално

Информации и идеи за времето, което прекарваме у дома - волю или неволю.
Останете си вкъщи, ама не стойте.
Занимавайте се с дейности, които са полезни за вас, за близките ви, за непознатите, за професионалното ви развитие.

Публикации

19 август е денят на лятното шествие за равнопоставеност

На 19 август е кулминацията на фестивала за толерантност “Заедно е супер” с лятно шествие за равнопоставеност. То ще приключи на Моста на влюбените при изложбата на равнопоставеността. Владислав Петков е един от представителите на Лига на..

публикувано на 17.08.20 в 17:15

Младежи възраждат спомена за село Друган

Фондация „Солидарност в действие“  има мисията да помогне за създаването на социална промяна, развитие на общности и да дари подкрепа. Фондацията работи по различни проекти – „сървайвър ритрийт“ за жени, пострадали от домашно насилие, а последният..

публикувано на 12.08.20 в 16:49
Лъчезар Кацарски

Дори в най-тъмните моменти трябва да гледаме с надежда и светлина

Младият джаз и блус музикант Лъчезар Кацарски от Благоевград също прави свои концерти в социалните мрежи по време на строгата изолация, а днес е насочил усилията си към създаването на нова песен, посветена на неговия баща. Продължава образованието си..

публикувано на 11.08.20 в 10:50

Пътуване по време на пандемия - нови условия и изисквания за българите

Нови условия за влизане в Германия бяха въведени за българските граждани. За пътуващи от областите Варна, Добрич и Благоевград, тестовете за Covid-19 са задължителни. Основанието за новите изисквания са големият брой заразени в тези райони за последните..

публикувано на 10.08.20 в 08:43

12 август - Ден на отворените врати за младите

На 12 август Столичната община организира Ден на отворените врати, посветен на обявения от ООН Международен ден на младите хора.  Музеи и културни центрове ще са със свободен вход, ще бъдат организирани безплатни занимания по спорт и интереси за всички на..

публикувано на 06.08.20 в 11:25

Нова чешма и безплатна веломивка откриха в "Бояна"

В столичния квартал "Бояна" официално бе открита нова веломивка и чешма, намираща се до Боянска река, непосредствено до основния маршрут, по който колоездачи и пешеходни туристи се отправят и се връщат от Витоша. С ъоръжението е на мястото на стара чешма..

публикувано на 04.08.20 в 12:48
Хуманоидният робот-художник Ai-Da

Изкуственият интелект в синтез на традиционното и модерното в изкуството

Изкуството е една от областите, която се смята за запазена територия на човешкия индивид. Или по-скоро се смяташе. Първата изложба на хуманоиден робот вече е факт. И то с типични картини на традиционното изкуство, дори скулптури.  Изкуственият..

публикувано на 03.08.20 в 09:55

Онлайн търговците с електронна бележка вместо касов бон

Електронните търговци могат да издават онлайн бележка вместо касов бон, за извършените от тях продажби, без за това да им е необходимо физическо фискално устройство, съобщават от НАП. Условие за този алтернативен начин за отчитане на продажбите е плащането..

публикувано на 30.07.20 в 10:35

Софийската опера представя детска програма в парка на Военната академия

Софийската опера представя детска програма в парка на Военната академия. Спектаклите от летния фестивал "Опера в парка" са на 31 юли, 1 и 2 август (петък, събота и неделя), съобщават от операта. На 31 юли ще се играе мюзикълът "Мечо Пух" от Андрей..

публикувано на 29.07.20 в 10:11
Дарияна Куманова

Дарияна Куманова: Италианците са по-дисциплинирани в епидемията

В Италия хората постепенно се връщат към нормалния си делник, случаите на новозаразени с коронавирус са от 125 до около 200 на ден, но все пак за 60-милионно население те не са много. Това разказа пред Радио София Дарияна Куманова . Тя от години..

публикувано на 27.07.20 в 13:16