МВР разработва бланка, която да улесни гражданите за придвижване през КПП в областните градове

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция "Български документи за самоличност" за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, МВР в спешен порядък ще изготви нова бланка, съобщиха от..

публикувано на 21.03.20 в 15:29

Променят местата на два от КПП в Стара Загора

Местата на две от общо деветте КПП в Стара Загора ще бъдат променени. Това става ясно от публикация в социалните мрежи на кмета на града Живко Тодоров, който по-рано през деня е провел среща с директора на ОД на МВР Стара Загора. След нея става ясно, че..

публикувано на 21.03.20 в 15:20
СНИМКА: БТА

Опашки от автомобили на изхода от Ямбол към с. Кукорево

Колона от автомобили, дълга повече от половин километър се образува на изхода на Ямбол към село Кукорево. Полицейски служители проверяваха личните карти на преминаващите и разясняваха режима на пропускане, репортаж на Даниела Костова.

публикувано на 21.03.20 в 13:45

9 КПП са изградени на входно-изходните артерии на Стара Загора

Общо девет КПП пунктове са обособени на входовете и изходите на Стара Загора. Екипи на полицията проверяват всеки един автомобил, който се опитва да излезе или влезе в града. В резултат на това на места се образуват опашки. По обед най-големи бяха..

публикувано на 21.03.20 в 12:24
Хасково

Един от изходите на Хасково остана без КПП за 30 минути

Единият от изходите на Хасково тази сутрин е останал без полицаи и така е била нарушена заповедта на здравния министър, която е в сила от 00 часа. Кметът на Хасково Станислав Дечев заяви, че това е недопустимо и е поискал обяснение от МВР за..

публикувано на 21.03.20 в 11:53

РЗИ-Хасково обяви обществена поръчка за 17 термокамери за 104 000 лв.

Обществена поръчка за доставка на 17 термокамери за близо 104 000 лева обявиха от Регионалната здравна инспекция в Хасково. Камерите ще измерват телесна температура. Купуват се още монитор за наблюдение, изграждане на свързаността между камерите и..

публикувано на 20.03.20 в 09:26
Радио Стара Загора

Затварят превантивно търговски обекти в Сливен

Магазините за промишлени стоки на общинския пазар в Сливен ще бъдат затворени от утре, 20 март, като превантивна мярка срещу коронавирусната инфекция. Това съобщи кметът Стефан Радев. Търговците няма да заплащат наем на общината за периода от 20 март..

публикувано на 19.03.20 в 17:55

Затягат мерките в Ямболска област

Засилено полицейско присъствие се въвежда в ромските квартали на Ямболска област. Неспазилите забраната за карантина ще бъдат съдени, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Полицейски патрули ще следят за реда в ямболския комплекс „Райна..

публикувано на 19.03.20 в 17:48

Въвеждат засилен контрол в кв. Лозенец

Полицейски патрули ще бъдат разположени на входно-изходните точки на старозагорския кв. “Лозенец”, реши Общинския оперативен щаб в Стара Загора. Засилените мерки са във връзка с по-ефективното спазване на указанията в борбата с разпространение на..

публикувано на 18.03.20 в 21:18

Доставки по домовете на храни и лекарства и в Казанлък

В област Стара Загора повечето общини организират доставки за храна и медикаменти на възрастни и самотноживеещи хора. В Казанлък телефонът за заявка е 0700 400 56, съобщи в интервю за Радио Стара Загора заместник-кметът на община Казанлък с ресор..

публикувано на 18.03.20 в 15:02