Чирпан

Гости от Ереван приветстват Чирпан

Делегация от 13 ученици и 6 ръководители, водени от Наира Закарян-директор на Основно училище "Пейо Яворов" в Ереван, Армения, са специални гости за празника на Чирпан. Те гостуват в града на Яворов по покана на кмета на общината Ивайло Крачолов и..

публикувано на 06.09.23 в 12:01

Юбилейно издание на фестивал "Шипка фест" 6 -10 септември

Българска фолклорна музика, забравени народни занаяти, зелена култура, история и кино – това са част от акцентите на фестивала Шипка фест, който се провежда в едноименото подбалканско градче. И тази година фестивалът дава пространство за съхранение..

публикувано на 06.09.23 в 09:15

Тази вечер откриват тържествено обновения театър в Димитровград

Тази вечер от 18.30 часа с официална церемония ще бъде открит обновения общински драматичен театър "Апостол Карамитев" в Димитровград.  Културната институция е напълно обновена в резултат на извършен мащабен ремонт по проект, който се изпълнява по..

публикувано на 05.09.23 в 16:11

Летните музикални вечери на Античния форум „Августа Траяна” продължават и през септември

В три вечери – на 9, 10 и 12 септември, Старозагорската опера ще представи на сцената на Античния форум „Августа Траяна” спектакъла на операта „Травиата” от Джузепе Верди, танцовия хит „Гето” по хореографията на Марио Пиаца и мега концерта QUEEN..

публикувано на 04.09.23 в 11:22

Изложба – живопис в памет на Никола Москов показват в зала „Байер“

Изложба с живописни платна на Никола Москов ще бъде показана в зала „Лубор Байер“. Официалното откриване е днес от 18 часа. Експозицията съдържа 30 платна и рисунки и цели да почете паметта на един от доайените в групата на старозагорските художници...

публикувано на 04.09.23 в 10:08

Старозагорската галерия представя "Традиция и мистика" в картини

Тази вечер от 18:00 часа в западната зала на Художествена галерия Стара Загора се открива изложбата "Традиция и мистика". В експозицията са подбрани образци от колекцията на галерията, представящи двете посоки на интерпретация на българската..

публикувано на 31.08.23 в 17:29
По първи петли

На прага на нощта и утрото

Утре с  Валя Сотирова  в ранобудното предаване "По първи петли" ще ви разкажем за пристрастията на Гео Милев и към изобразителното изкуство. Ще отворим вратата на Музей "Литературна Стара Загора". С помощта на директора Иван Матев ще ви запознаем със..

публикувано на 30.08.23 в 12:38
Теодора Славова с голямата награда на детския

"Славейче" на Радио Стара Загора спечели детския фестивал "Пирин фолк"

14-годишната Теодора Славова от Варна спечели голямата награда на детското издание на фестивала "Пирин фолк" в Сандански. Това е поредният успех в музикалното развитие на талантливата певица. Миналата година тя получи първа награда в радиоконкурса..

публикувано на 27.08.23 в 09:00

Културен афиш на Стара Загора (28 август- 3 септември)

                                      Културен афиш 28  август  /понеделник/   Забавно лято в библиотеката с Програма „Отечество любезно, как хубаво си ти!”: „Тракийският град Севтополис”. Творческа работилничка „..

публикувано на 25.08.23 в 16:02

Галерията в Димитровград представя оригинални творби на френски символисти

След успеха си в Словакия, Полша и Румъния, за първи път в България, уникалната изложба "Френски импресионисти - графика" , ще бъде изложена в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, Димитровград. Откриването на днес, 25.08.2023 година е част от..

публикувано на 25.08.23 в 14:03