Старозагорска художничка плени германските ценители

Тя се казва Даниела Колева и е родена в Стара Загора. Лична история отвежда Даниела в Германия и превръща хобито й да рисува в нейно призвание. Зад граница живее от 30 години, а за първи път хваща четката преди 7. След три месеца започва да продава..

публикувано на 18.08.22 в 11:27

Богата програма за Деня на Раднево

Общинският център за култура в Раднево събира над 200 деца в различни школи и направления. Най-многобройни са школите по народни танци и театралната детска студия, съобщи в изнесеното студио на Радио Стара Загора  Стела Тодорова от центъра.  Над 15..

публикувано на 18.08.22 в 10:35

Над 20 000 души ще участват тази година на Фестивала на народната носия в Жеравна

Международния Фестивал на фолклорната носия в Жеравна  е през 2008 година по идея на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. Атрактивната им сватба с фолклорната певица Албена Вескова през 2005 г. в..

публикувано на 18.08.22 в 08:00

Световна премиера на балетен триптих в Държавна опера Стара Загора

Тази вечер от 21.00 часа на сцената на Държавна опера Стара Загора ще оживее за първи път музиката на съвременните австралийски композитори Марк Джон МакEнкрое  и Джон Робъртсън. „Одон”, „Лейди Джейн” и „Танците на Саломе” са новите балетни..

публикувано на 17.08.22 в 10:42

Община Сливен дари средства за Детски културен център

Проектът на цигуларя Георги Калайджиев „Музиката вместо улицата“ за талантливи деца от бедни семейства и от циганския квартал „Надежда“  получи дарение от 30 000 лв от община Сливен. Средствата бяха гласувани на майската сесия на Общинския съвет...

публикувано на 16.08.22 в 14:01
Лятна Музикална Академия в град Шипка

"Академия Роза" за втори път събра музикални таланти

В Долината на тракийските царе, между град Шипка и село Шейново, има едно място, прегърнато от зеленина. В ограден двор, с красиво аранжирани цветни пространства, са намира розоварна с дестилерия. Там освен ухание на рози, по това време на годината,..

публикувано на 12.08.22 в 09:50

Осветяват "Чинията" на Бузлуджа по време на рок-фестивал

За първи път след  промените "Дом - паметникът на БКП" на връх Бузлуджа, по-известен днес като "Чинията", ще светне. Модерното 3 D светлинно шоу е част от второто издание на "Бузлуджа рок- фест, съобщи арх.  Дора Иванова, председател на фондация " Проект..

публикувано на 12.08.22 в 09:20
Георги Горелски с оркестъра на Христо Ташев от Димитровград.

Фестивал възражда песните на Георги Горелски в родното му село Търнава

Читалището във врачанското село Търнава организира фолклорен фестивал "Ехо в родния край" , посветен на народния певец Георги Горелски.  Над 500 участници ще запеят песните на именития изпълнител, познат от записите в Радио Стара Загора и Радио София...

публикувано на 12.08.22 в 07:00

Чудомировите нашенци ще оживеят в музея на твореца в Казанлък

 Добре познатите „нашенци“  на Чудомир от средата на миналия век ще оживеят в Литературно-художествената къща музей  в любимия му Казанлък. „Героите на Димитър Чорбаджийски ще проговорят с гласове на известни артисти по проекта „Интерактивна..

публикувано на 10.08.22 в 15:11

Четири изкуства си дават ежедневна среща в центъра на Ямбол

При последното ми гостуване в  града на Диана – Ямбол,се отбих да изпия кафето си в  арт кафето на центъра, до Безистена.   В светлия, кокетен и много уютен салон за кафе ме  посрещат усмивките на бармана и сервитьора, а от ъглите звучи..

публикувано на 09.08.22 в 18:04