Близнак на българския спътник в Космоса ще можем да видим в Стара Загора

Десет дни преди края на годината времето за равносметка вече е заредено на дивана. А една от големите теми – Стара Загора и зеленият преход ще търси отговори и през следващата година. Наред с обещаващите новини за белгийска компания, с намерение да..

публикувано на 19.12.23 в 15:28

Подвеждат с телефонни обаждания, че договорът с мобилния ни оператор изтича

Клиенти на телекомуникационни компании получават телефонни обаждания, в които им се съобщава, че техният договор изтича, въпреки че им остава цяла година до края на срока му. Тази схема е позната от публикации в интернет и жалби отправени..

публикувано на 13.12.23 в 15:40

Ангел Войвода защитавал и християните, и мюсюлманите

Ангел Войвода е почти митична личност от времето на хайдушкото движение през първата половина на 19 в. Хайдутвал 33 год. , разказва Георги Радулов от Сдружение „Хайдути“, Пловдив. Интересът му към личността на този  почти, неизвестен българин се..

публикувано на 12.12.23 в 17:00
Мина Нешева

Организират танго вечер в Стара Загора

Танго вечер ще се проведе днес в наскоро откритата кафе-галерия „Обич“ в Стара Загора. Датата не е избрана случайно, защото на 11 декември се отбелязва световния ден на тангото, казва Мина Нешева, организатор на събитието. Нейното желание е да се..

публикувано на 11.12.23 в 09:23

Семейството и четенето

Четенето е един от най-приятните начини за оползотворяване на лично време. Сред много хора битува схващането, че четенето е "занимание самотно", но истината е, че  ако по-често го практикуваме като споделено, то изгражда и развива здрава връзка сред..

публикувано на 10.12.23 в 12:00

Всеки си спомня за първия студентски празник

Няма бивши студенти е твърдение, което често можем да чуем на 8-ми декември. Или това е празник, още един повод за "поливане". Те са на различна възраст, учили са в различни години и университети, но всички са запазили спомени за своя първи студентски..

публикувано на 08.12.23 в 13:19

Честит празник, студенти!

Студентският празник датира още от 1903 г., когато се е чествал 15-годишният юбилей на Софийския университет. През 1897 г. министърът на просвещението проф. Иван Шишманов поставя въпроса първото висше училище в България да има "по-особен, свой празник"...

публикувано на 08.12.23 в 08:00

Децата и гневът

" Свят от емоции " - така понякога определяме детската душевност, именно защото децата в  много по-голяма степен от възрастните са подвластни на емоциите си, а същевременно по-трудно ги разбират и управляват.  Една от най-разпространените родителски..

публикувано на 07.12.23 в 12:20

Помощник на Дядо Коледа в Стара Загора превръща всеки подарък в специален

19 дни преди Коледа вечер вероятно повечето деца държат небето под особено наблюдение. Защото  кой не иска да види шейната, елените и Дядо Коледа? Преди да дойде Добрият старец обаче, е нужна солидна подготовка. Тя започва с внимателна проверка на..

публикувано на 06.12.23 в 17:58

Шаранът е дошъл в Европа от Китай

Българите слагат по традиция на трапезата си на Никулден шаран, приготвен специално за празника на покровителя на рибарите и банкерите св. Николай, който е тачен светец в целия християнски свят. „Но малцина знаят, че шаранът е  пренесен от..

публикувано на 06.12.23 в 15:15