„Ти дойде“ е новата песен в дует на Радостина Йовкова и Борис Илиев

Тя е Радостина Йовкова. Гласът и вълнува, песните и докосват и ни пренасят в друга Вселена. Тя е една от вокалните перли на Ансамбъл „Филип Кутев“. Докосваща е и новата и песен, която се казва „Ти дойде“. Създадена заедно с Костадин Филипов, като автор..

публикувано на 26.01.24 в 14:29

В Стара Загора повикаха "лекари" на дърветата за преглед на 147 зелени "пациенти"

Арбористи от цяла България работят на територията на община Стара Загора до края на месец януари. Общо 147 опасни и труднодостъпни дървета в детски градини, училища и тесни улици ще бъдат обработени, както и такива на територията на Летния театър...

публикувано на 25.01.24 в 16:05
На 7 януари Григор Димитров спечели деветата си титла.

Кой е най-известният Григор, когото познавате?

Днес Православната църква почита паметта на Свети Григорий Богослов. Той е живял през 4 век, когато 12 години е начело на Константинополската църква като архиепископ. По това време произнася и прочутите си богословски слова в защита на православното..

публикувано на 25.01.24 в 15:01

DJ Венци Василев: „Добрият DJ е в основата на една сватба!“

През 2024-та интересът към сватбите също е висок, въпреки че годината е високосна. Най - желаната дата за подпис в ритуална зала си остава 14 февруари - Денят на влюбените. "Най - силната дата тази година пък за сватба е 15 юни. Има доста запитвания..

публикувано на 24.01.24 в 15:45
Динко Господинов - ДинкS

Динко Господинов превежда живота рапирайки

Той е роден в Стара Загора . Завършва средно образование в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер". Има диплом за висше образование със специалност "Педагогика" . Съвсем скоро е завършил и магистърска степен по..

публикувано на 21.01.24 в 15:00

Първи конкурс „Най-добра изобретателска идея“ стартира в Стара Загора

Конкурсът „Най-добра изобретателска идея“ поощрява иновативното мислене сред децата. Организаторите от иновативната образователна платформа „Млад изобретател“, съвместно с Превантивно-информационен център по зависимости - гр. Стара Загора, предоставят 10..

публикувано на 17.01.24 в 14:03
Антония Драганова и една от работните атмосфери, с които я среща професията й

Навръх Антоновден с колегата -журналист Антония Драганова

На днешния 17 януари повод да почерпят имат хората с имена Антон, Антония, Андон, Дончо, Донка, Дони, Тони, Тонка, Антоан, Антоанета, Антоний, Доника. На територията на Стара Загора празник имат 3931 души, съобщават от Пресцентъра на Общината. В превод..

публикувано на 17.01.24 в 10:00

Век назад, когато Стара Загора строи съвременен водопровод - "парите изедени и водата потънала"

Водният проект в Стара Загора  постави на изпитание търпението на старозагорци. Той бе съпроводен от забавяния, съмнения за некачествени ремонти, недоволство.  Но ако си мислите, че това се случва за първи път в историята на града, истината е, че..

публикувано на 17.01.24 в 09:05

Детско зимно меню: как с храна да подпомогнем имунната система на децата

Неоспорим факт е, че менюто на децата трябва да е здравословно, за да гарантира техния правилен растеж и развитие. През всеки един сезон важи правилото за разнообразно и балансирано хранене. Основните групи, необходими за здравословно меню и в..

публикувано на 14.01.24 в 12:28
Красимира Каменова

Центърът за Европейски инициативи създава добри новини

Красимира Каменова е управител на Център за Европейски инициативи. Тя подготвя, организира и провежда събития свързани с разчупване на методиката на обучението и повишаване професионалната квалификацията на ученици и младежи от България и Европа...

публикувано на 11.01.24 в 17:49