Помощник на Дядо Коледа в Стара Загора превръща всеки подарък в специален

19 дни преди Коледа вечер вероятно повечето деца държат небето под особено наблюдение. Защото  кой не иска да види шейната, елените и Дядо Коледа? Преди да дойде Добрият старец обаче, е нужна солидна подготовка. Тя започва с внимателна проверка на..

публикувано на 06.12.23 в 17:58

"Берое" с амбиция да продължи напред за Купата

"Берое" замина за София. Отборът гостува утре от 14:30 часа на стадиона в Бистрица на ЦСКА 1948 в 1/8 финал от турнира за Купата на България . Пред Радио Стара Загора помощник-треньорът на "зелено-белите" П ламен Липенски съобщи директно от автобуса на..

публикувано на 06.12.23 в 17:00

На Никулден патронен празник отбеляза старозагорското Шесто основно училище

Освен имениците, които поздравяваме на Никулден, днес в Стара Загора празнува цяло едно училище със своите почти хиляда възпитаници. Шесто основно носи името на Св. Никола и също като хората освен рожден ден, празнува и имен ден . Днес..

публикувано на 06.12.23 в 16:28

Етеричните масла няма да се третират като опасни химически продукти

Европейският съвет взе решение да се премахнат всички регулации и рестрикции, които засягат розовите и други етерични масла и те са трайно изключени от регламента, който ги третира като съдържащи опасни съставки. Това съобщи за Радио Стара..

публикувано на 06.12.23 в 16:28
Архив

Светлините на коледната елха в Сливен грейват на Никулден

Навръх Никулден в Сливен ще бъдат запалени светлините на коледната елха с ефектно дрон-шоу. Началото е в 17:30 часа на пл. „Цар Освободител“, съобщи Дора Чанева, началник на отдел ''Култура'' в общинската администрация. В тържеството ще участват тримата..

публикувано на 06.12.23 в 15:41

Шаранът е дошъл в Европа от Китай

Българите слагат по традиция на трапезата си на Никулден шаран, приготвен специално за празника на покровителя на рибарите и банкерите св. Николай, който е тачен светец в целия християнски свят. „Но малцина знаят, че шаранът е  пренесен от..

публикувано на 06.12.23 в 15:15

700 хиляди лампички грейват за Коледа в Казанлък

Започна монтирането на коледната украса в Казанлък. Общински служители поставят коледните светлини в града и по огромната елха на площад ,,Севтополис“. Богато украсена ще бъде не само централната част, но и целият град, който ще грейне със светлините..

публикувано на 06.12.23 в 15:06

Бойлер причини пожар в социален дом в Твърдица

Пожар в Дома за социални услуги на възрастни с умствени и психични увреждания в град Твърдица е унищожил част от покрива на сградата, съобщават от ОДМВР Сливен. Няма пострадали.  Причината за възникналия пожар е късо съединение в електрическото..

публикувано на 06.12.23 в 15:06

Стартира проект "Оранжева стая" на "Зонта клуб" - Стара Загора

По проект “Оранжева стая” стартира кампания за набиране на средства. Инициативата е на "Зонта клуб" -Стара Загора. За това съобщи президентът на женската общност Милена Димитрова.  Целта на проекта е оборудване и обзавеждане на стая за подпомагане и..

публикувано на 06.12.23 в 15:02

Мъж на 26 години е пострадал при инцидента в завод в Казанлък

26 годишен мъж е пострадалият след инцидент в завод за производство на лекарства в Казанлък. Мъжът е откаран за лечение в пловдивска болница с 25% изгаряния по тялото. Районната прокуратура в Стара Загора е започнала досъдебно производство за причините,..

публикувано на 06.12.23 в 14:14