Отиде си голям приятел на Радио Стара Загора – Стоян Николов - Торлака

Разкази по северозападен, малко циничен начин и изцяло на северозападен диалект. Разкриващ цялата душевност на хората от този край, както и на абсурдността, в която живеят. Майсторлъкът на Торлака започна от „ Северозападен романь “. Да, романът..

публикувано на 05.08.22 в 21:40
Халил Летифов

Халил Летифов: С омраза не можеш да се задържиш във властта

„Движението за права и свободи" ще се яви самостоятелно на изборите , обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседанието на централния съвет на партията. Волята на българските граждани на 2 октомври ние виждаме като едно пречистване..

публикувано на 05.08.22 в 15:49

Петима нови ще започнат в „Берое 2016“

В понеделник мъжкият отбор на волейболен клуб „Берое 2016“ ще започне подготовка за новия сезон. „Започваме в Стара Загора, основно подготовката ще бъде тук“, съобщи за радио „Стара Загора“ Мирослав Живков, треньор на отбора. До момента са..

публикувано на 05.08.22 в 15:36

Започват Богородичните празници в Шипка

   От 8-ми до 15-ти август в гр. Шипка ще се проведат традиционните „Богородични празници“. В програмата на празниците по повод Деня на града са включени документален филм за кавалджията Васил Денев от Шипка, състезания по колоездене за Национална купа..

публикувано на 08.08.22 в 08:05

Именит футболист пристигна в Стара Загора

"Берое“ подписа договор и официално привлече полузащитника Абел Анисе. Това е дванайсето ново попълнение за тима от началото на сезона. За последно Анисе бе част от отбора на египетския „Фючър“ (Кайро). „Привличаме Абел Анисе, за да засилим..

публикувано на 05.08.22 в 14:28

Увеличава се миграционният натиск на границата с Турция

Миграционният натиск на турско - българската граница се увеличава, като от началото на годината са засечени над 60 000 опита за нелегално преминаване. За същия период на миналата година те са били около 11 хиляди, посочи служебният вътрешен министър..

публикувано на 05.08.22 в 14:22

Старозагорче със златен медал от олимпиада по ментална аритметика

6-годишният Владимир Иванов от Стара Загора спечели златен медал на Олимпиадата по ментална аритметика, която се проведе в Созопол. "България беше домакин тази година на световната олимпияда по ментална аритметика, в която участваха над 200 деца в..

публикувано на 05.08.22 в 13:04

Безплатни консултации и срещи в подкрепа на кърменето

На 6 август, събота, от 11:00 ч.  в Къщата на архитекта, ще се проведе среща на настоящи и бъдещи родители с водещи консултанти по кърмене. Събитието е част от националната седмица на кърменето       (1 - 7 август), и е под надслов "Да се застъпим за..

публикувано на 05.08.22 в 13:00

Помощ за дебютиращи млади артисти

Наближава крайният срок за кандидатстване по програма "Дебюти" на Национален фонд Култура, която подкрепя младите български артисти.  Те могат да кандидатстват до 12 август, а целта на програмата е да получат финансова и организационна помощ в първите..

публикувано на 05.08.22 в 11:36

Минко Ангелов встъпи в длъжност като областен управител на Хасково

Минко Ангелов встъпи в длъжност като областен управител на област Хасково. Днес той прие поста от досегашния областен управител Катя Панева. За мен е чест и отговорност за четвърти пореден път да поема поста областен управител на област Хасково, назначен..

публикувано на 05.08.22 в 11:26