Пет златни отличия за старозагорските читалища на събора в Копривщица

С пет златни отличия – индивидуални и колективни, се завърнаха 11-те читалища, които предствавиха Стара Загора по време на XII Национален събор на народното творчество, провело се през почивните дни в Копривщица. В съботния ден, на втора сцена на..

публикувано на 08.08.22 в 10:23

Сидер Димитров: Въпреки загубата съм доволен от отбора

Съставът на "Берое 2" започна участието си в Югоизточната В група. В първият кръг на шампионата тимът загуби в Стара Загора с 1:2 от "Гигант" Съединение. Въпреки загубата, наставникът Сидер Димитров бе доволен от старанието на футболистите...

публикувано на 08.08.22 в 09:50

До 21 август ще станат ясни пълните листи на БСП за изборите

Бившият социален министър Гьорги Гьоков отново ще води листата на социалистите в Стара Загора на предстоящите парламентарни избори. В интервю за Радио Стара Загора той коментира, че партията ще излезе с положителни послания на тези изборите. „..

публикувано на 08.08.22 в 09:50

Започва изплащането на пенсиите

Изплащането на пенсиите през август започва днес и ще приключи чрез пощенските станции на 22 август. То ще се извършва съобразно изготвен график, който се обявява във всяка една от тях. Преводите на сумите по сметките на пенсионерите, които получават..

публикувано на 08.08.22 в 07:44

Митрополит Киприан отслужи литургия в Потопената църква

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи Божествена св. Литургия в храм "Св. Йоан Рилски", по-известен като Потопената църква на яз. "Жребчево". Тя е съградена през 1891 година в село Запалня, което се заличава с указ през..

публикувано на 07.08.22 в 14:20

Тео Тотев: Не чакай идеалните обстоятелства, просто тръгни към мечтата си

Теодор Тотев е компютърен експерт, фотограф и пътешественик. Казва, че и трите му занимания за него са еднакво важни и, за да живее пълноценно, той се старае да намери баланса между всички тях. Завършил е компютърни науки в родния си град..

публикувано на 07.08.22 в 14:11

ЦИК ще решава за състава на РИК Сливен

Елизабет Кендерян ще бъде председател на РИК Сливен, решиха парламентарно представените политически сили, след консултациите за състав на комисията при областния управител. Не се споразумяха за позициите на секретар и заместник-председател, заради..

публикувано на 07.08.22 в 13:29

Единственият музей на ските и ски спорта е в Чепеларе

    Знаете ли къде се намира първият и единствен Музей на ските и ски спорта у нас? Може би отговорът за любителите на белите спортове у нас не е труден – в Чепеларе. И това е логично, няма къде другаде да бъде открит, защото от 1998 г. красивото..

публикувано на 07.08.22 в 09:05

Пръскат срещу комари в Стара Загора

Предстои поредна масова обработка срещу комари в Стара Загора.  Нa 09 август, вторник, след 21:00 часа на територията на град Стара Загора ще се извърши масова обработка срещу имаго /възрастни форми/ на комари.  Площите ще бъдат третирани с препарат..

обновено на 07.08.22 в 08:30

Митрополит Киприан ще служи в Потопената църква край яз. „Жребчево“

За четвърта поредна година Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит  Киприан ще отслужи Божествена света литургия в Потопената църква край язовир „Жребчево“. Владиката ще бъде посрещнат в 9:15 ч., а началото на литургиите е в 9:30 ч...

публикувано на 07.08.22 в 08:04