Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов продължава да води ГЕРБ, но вече с трима заместници

| обновено на 16.02.14 в 20:25
Снимка: gerb.bg

Бойко Борисов остава лидер на ГЕРБ. Той беше преизбран от Националното събрание на партията с почти пълно единодушие. Борисов вече има трима заместници - Димитър Николов, Йорданка Фандъкова и Цветан Цветанов. Димитър Николов ще отговаря за регионалната политика, Цветанов за организацията и структурите на партията. Според Цветанов, когато една партия вече има над 78 000 членове, е съвсем нормално да има повече хора, на които да се разчита.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остави без отговор въпроса защо е оставил Цветанов като заместник-председател. Обясни обаче, че с новото разпределение ще отвори партията за комуникация.

Цветан Цветанов заяви пред делегатите, че от предстоящите избори за Европейски парламент зависи бъдещето на партията в управлението на страната: 

Тези избори ще бъдат рубиконът, който ще бъде ясен, дали ГЕРБ ще продължи напред с този устрем и ще направи ясна заявка за бъдещо управление. Аз съм убеден, че тя е такава и тя ще бъде такава, защото партия ГЕРБ ще има най-много евродепутати в предстоящите европейски избори. И това ще бъде постигнато благодарение на всички вас и разбира се, с широката подкрепа на нашия лидер в лицето на Бойко Борисов.

Беше важно да не делим кметовете на ваши и наши, нещо което се случва в момента, добави Цветанов, изброявайки част от победите в региони, където има смесено българско население.

Пламен Димитров, президент на КНСБ, посочи, че който иска да спечели изборите, трябва да предложи алтернатива за индустрията, работните места и ясни критерии за пенсиониране. Димитров също посочи и отсъствието на Симеон Дянков от форума, както и неговите грешки. 

В редица приветствия от център-десните политически семейства на различните европейски държави беше подчертано, че по време на управлението на ГЕРБ, партията е укрепила доверието на Европа в България, а управлението на социалистите допринася за загубата на това доверие. В поздравителните адреси имаше и много пожелания за победа на предстоящите евроизбори. Председателят на Европейската народна партия Джоузеф Дол декларира на форума подкрепата си за ГЕРБ и изрази увереност, че партията ще е алтернативата, за Бълргария и за Европа. 

Очаква се в началото на март ГЕРБ да е готова с примерна листа за евроизборите, стана ясно още на националната конференция. В документите на събранието ГЕРБ определиха като приоритети науката, образованието и културата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!