Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над двеста деца в риск са получили парични и хранителни помощи от БЧК в Търговище

Над двеста деца в риск са получи парични и хранителни помощи от Българския червен кръст в Търговище. Това стана ясно по време на годишното събрание на областната организация.

Заради тежката криза все повече социални групи се нуждаят от различни видове помощ. В програмата "Топъл обяд“ Българският червен кръст е включил 63 деца от семейства с ниски доходи. Най-добрата оценка обаче за изминалата година получиха доброволците от Младежката организация, уточни председателят на местната структура доктор Цветана Димитрова:

Младежите доброволци работиха основно с децата от приемни семейства в рамките на национална социална програма за подкрепа на деца и младежи. За тях се организираха ателиета, в които се обучаваха или изпълняваха различни творчески задачи. Важен елемент от работата на младежката ни организация бяха дейностите по националната програма "Партньори за социална промяна". Ателиетата по психосоциална подкрепа за ученици от 4 до 8 клас. Продължиха обучителните и тренировъчни занятия на младежкия авариен екип, както и на ученическите екипи по първа помощ. 

През следващия отчетен период Българският червен кръст в Търговищка област ще работи за хуманитарно подпомагане и превенция на бедствени ситуации.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!