Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина министърът на отбраната на Кипър

Тасос Мицопулос
Снимка: shippingherald.com

Министърът на отбраната на Кипър Тасос Мицопулос почина днес, месец преди да навърши 49 години. Той получи с масивен мозъчен кръвоизлив след разкъсана мозъчна аневризма. Той бе опериран в държавната болница в Никозия, по спешност пристигнаха неврохирурзи от Израел и Гърция, но въпреки усилията на международния медицински екип здравословното му състояние продължи да се влошава. 

Тасос Мицопулос стана министър на отбраната на 14 март, при направените от президента промени в състава на кабинета. Преди това, от 1 март миналата година, той бе министър на комуникациите и благоустройството. На церемонията по встъпването в длъжност на новите министри именно той отговори от тяхно име и увери президента в бъдещата им всеотдайна работа за страната.

Мицопулос е роден на 30 май 1965 г., завършил е право. Занимавал се е активно с политическа дейност, два пъти е избиран за депутат.

Съболезнования изказват политици от целия политически спектър, колеги и приятели на министъра, граждани. Отбелязват се неговата честност, принципност и почтеност и се посочва, че страната е изгубила изключителен политик, гражданин и човек.

На извънредно заседание на правителството тази вечер ще бъде уточнена погребалната церемония.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!