Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските деца в Никозия изнесоха голям благотворителен концерт

Малките българчета в Никозия изнесоха голям благотворителен концерт. Празничната проява е под мотото "Детство мое – реално и вълшебно", защото именно в детството се таи посланието за любов към другите и чувството за обща кауза на тези, които участват в нея, обясниха организаторите на концерта от българското училище „Никола Вапцаров”.

Децата подготвиха истински пъстър букет от много музика, песни, танци, драматизация, приказки, буфосинхронизъм, хумор и детски усмивки. На Цветница те го подариха на своите гости в залата - родители, учители, български и кипърски приятели, представители на Съюза на българите в Кипър и на посолството на страната ни в Никозия.

В детския български празник се включиха и ученици от българските училища "Д-р Петър Берон" в Ларнака и "Св. Климент Охридски" в Лимасол.

Концертът е благотворителен. Събраните средства ще се изразходват за обновяване на материалната база на училището в Никозия.

В Кипър има 8 български училища, 5 от които са към Съюза на българите в Кипър. Българското училище "Никола Вапцаров" е най-новото – то бе открито в началото на тази учебна година, но вече създава свои традиции и се утвърди сред българската общност на острова със свой облик и индивидуалност, с нови форми за ангажираност на своите възпитаници. Амбициите на целия му колектив, както и на дружеството в Никозия към Съюза на българите в Кипър е да превърнат училището в любима детска територия и в истински център на българщината в кипърската столица. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!