Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четиричленно семейство е евакуирано, след като рухна една от стените на 100-годишна къща в Смолян

Снимка: Радостина Чернокова
Четиричленно семейство е било евакуирано, след като рухнала една от стените на 100-годишна къща в смолянския квартал "Райково". Жертви и пострадали няма. 

Старата къща е общинска собственост. В нея е било настанено крайно нуждаещо се ромско семейство. Когато инцидентът станал в къщата нямало никой. Сигналът е подаден от съседка: Към шест без петнайсет сутринта се чу страхотен трясък. Аз бях станала, гледах на терасата и веднага подадох сигнал на 112. Хората реагираха много бързо.

Снежана Колева е другата жена съсед: Многократно съм подавала молби  до общината за да може да се прекара улицата, да можем да си ползваме парцела, не можем да строим, а специално за хората и за къщата, миналата година август месец ходих лично, сега е заместник кмет, тогава беше завеждащ "Общинска собственост", точно какво ще стане с хората, ако къщата падне, отговор нямаме никакъв. И аз сега питам и разпитвам, ако беше станало нещо с хората, кой щеше да отговаря. Това се води общинска собственост заедно с пътя тука. Тези земи са отчуждени за прекарване на път, който от 20 години чакаме да го прекарат. Как щеше да дойде линейката, как щеше да дойде пожарна?

Земетресенията от последните дни най-вероятно са причинили срутването на стената. От община Смолян ще подкрепят семейството. Ще бъде назначена и проверка за състоянието на общинските жилища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!